Nieuws

 • Miljoenenimpuls voor Noord-Holland

  19 januari 2018 Miljoenenimpuls voor Noord-Holland Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen € 69 miljoen extra investeren in energietransitie, duurzame economie, mobiliteit en natuur.
 • Aantal banen in Noord-Hollandse detailhandel groeit

  17 januari 2018 Aantal banen in Noord-Hollandse detailhandel groeit Het aantal banen in de Noord-Hollandse detailhandel is gegroeid naar 140.000. In Amsterdam en de regio Zaanstreek-Waterland is de groei het sterkst.
 • Damen Shipyards wint prijsvraag Bedrijvig Groen

  18 december 2017 Damen Shipyards wint prijsvraag Bedrijvig Groen Afbeelding Damen Shipyards, Firma Eikelboom en ‘De Natuurzuil’ hebben de beste ideeën voor groenere bedrijventerreinen. Zij zijn de winnaars van de prijsvraag Bedrijvig Groen.
 • Startup in Residence krijgt vervolg in 2018

  08 december 2017 Startup in Residence krijgt vervolg in 2018 Het programma Startup in Residence van de provincie Noord-Holland krijgt een vervolg. Dat werd bekendgemaakt op 7 december tijdens de Demo Day van de huidige lichting deelnemers.
 • Zorgen en kansen Brexit

  07 december 2017 Zorgen en kansen Brexit Noord-Holland en Engeland doen al eeuwenlang zaken met elkaar. De Engelse chocoladefabriek Cadbury krijgt zijn cacao uit de Zaanstreek. Op menige Engelse vensterbank prijkt een Hollands boeket. En samen bevissen we de Noordzee. De Brexit heeft daarom ook gevolgen voor Noord-Holland.
 • Noord-Hollandse startups laten zien wat ze kunnen

  29 november 2017 Noord-Hollandse startups laten zien wat ze kunnen Op 7 december presenteren de startups die deel hebben genomen aan het Startup-in-Residence-programma van de provincie Noord-Holland, wat ze hebben bereikt.
 • GO!-NH versnelt ideeën van MKB-bedrijven en startups

  28 november 2017 GO!-NH versnelt ideeën van MKB-bedrijven en startups De provincie Noord-Holland start het GO!-NH programma. In 3 maanden helpt GO!-NH ondernemers van een idee tot een bedrijf dat klaar is om met innovatieve oplossingen de markt te bestormen.
 • De Randstad en Brainport Eindhoven bundelen krachten

  24 november 2017 Randsteden en Brainport Eindhoven bundelen krachten Overheden (waaronder provincie Noord-Holland), bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners gaan plannen uitwerken om de Noordelijke en Zuidelijke Randstad en Brainport Eindhoven beter te laten aansluiten.
 • Provincie ondersteunt aanleg snel internet buitengebied

  23 november 2017 Provincie Noord-Holland bevordert snel internet in buitengebied De provincie Noord-Holland ondersteunt lokale initiatieven voor de aanleg van vaste breedbandverbindingen in het buitengebied.
 • Aanmelding Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2017/2018 van start

  17 november 2017 Winnaars Ondernemingsverkiezing Noord-Holland bekend Noord-Hollandse bedrijven kunnen zich weer aanmelden voor de verkiezingsstrijd om de beste onderneming van Noord-Holland.
 • Provincie Noord-Holland helpt 45-plussers aan een baan

  16 november 2017 Provincie Noord-Holland helpt 45-plussers aan een baan De werkambassadeur van de provincie Noord-Holland en de TechniekRaad Noord-Holland hebben de handen ineen geslagen om 45-plussers aan een baan te helpen in de techniek.
 • Distriport bij Berkhout wordt zonnepark

  15 november 2017 Distriport bij Berkhout wordt zonnepark De provincie Noord-Holland wil op Distriport ruimte bieden aan een zonnepark van maximaal 66 hectare. In mei van dit jaar heeft de provincie Noord-Holland besloten de grond bij Berkhout waarop Distriport had moeten verrijzen niet als bedrijventerrein te ontwikkelen.
 • Noord-Holland verkozen tot meest innovatieve regio

  01 november 2017 Noord-Holland verkozen tot meest innovatieve regio Noord-Holland is de meest innovatieve regio van Nederland volgens de jury van de Nederlandse Innovatie Prijzen, een initiatief van omroep AVROTROS.
 • Eerste paal bedrijven HoogTij

  31 oktober 2017 Eerste paal bedrijven HoogTij Containerterminal Vrede-Steinweg BV (CTVrede) en internationaal transportbedrijf Gam BAKKER gaan zich vestigen op haventerrein HoogTij. Het Havenbedrijf Amsterdam heeft op HoogTij basisvoorzieningen aangelegd, waardoor bedrijven zich er direct kunnen vestigen.
 • Groene ideeën gezocht voor bedrijventerreinen

  18 oktober 2017 Groene ideeën gezocht voor bedrijventerreinen Bedrijvig Groen is een prijsvraag van de provincie Noord-Holland om bedrijventerreinen groener en aantrekkelijker te maken. Iedere Noord-Hollander met een groen idee voor bedrijventerreinen kan deze indienen bij de provincie. De drie beste ideeën worden op kosten van de provincie uitgevoerd.
 • Provinciale subsidie om leegstand winkelstraten terug te dringen

  29 september 2017 Provinciale subsidie om leegstand winkelstraten terug te dringen Als het aan Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland ligt, komt er binnen afzienbare tijd subsidie beschikbaar om gemeenten te helpen de leegstand in winkelstraten terug te dringen. Een voorstel daarvoor hebben zij op 26 september aan Provinciale Staten voorgelegd.
 • Welvaart Noord-Holland neemt toe

  27 september 2017 Welvaart Noord-Holland neemt toe De welvaart in Noord-Holland groeit. Dat blijkt uit de ‘Barometer Welvaart en Welzijn’ van de provincie Noord-Holland. Hierin brengt de provincie alle factoren bij elkaar die bepalend zijn voor welvaart en welzijn.
 • Ondernemersevent over circulaire economie in Koepel Haarlem

  21 september 2017 Ondernemersevent over circulaire economie in Koepel Haarlem Namens de provincie Noord-Holland en Rabobank Haarlem en Omstreken organiseert PIM op 17 oktober een ondernemersevent met als thema ‘Hoe kan ik succesvol ondernemen in een circulaire economie?’.
 • Verregaande ambities regio Noord-Holland Noord gepresenteerd

  11 september 2017 Verregaande ambities regio Noord-Holland Noord gepresenteerd Opsomming Noord-Holland Noord heeft verregaande ambities om de regio de komende decennia uit te laten blinken op de economische speerpunten agri-food, energie, water en toerisme.
 • Provincie zoekt Bedrijvig Groen

  31 augustus 2017 Provincie zoekt Bedrijvig Groen De provincie Noord-Holland heeft onder de naam Bedrijvig Groen een prijsvraag uitgeschreven om bedrijventerreinen groener en daarmee aantrekkelijker te maken voor mens én dier.
 • Anderhalf miljoen banen in Noord-Holland

  31 augustus 2017 Anderhalf miljoen banen in Noord-Holland Het aantal banen in Noord-Holland is in 2016 voor het eerst sinds jaren weer gegroeid. De teller staat op 1.487.800. Dat neemt niet weg dat Noord-Holland nog 82.000 werklozen heeft. Jongeren en laagopgeleiden zijn de grootste groep onder de werklozen.
 • Provincie ondersteunt aanleg snel internet buitengebied

  30 augustus 2017 Provincie Noord-Holland bevordert snel internet in buitengebied De provincie Noord-Holland ondersteunt lokale initiatieven voor de aanleg van vaste breedbandverbindingen in het buitengebied.
 • Provinciale subsidie voor betere bedrijventerreinen

  30 augustus 2017 Provinciale subsidie voor betere bedrijventerreinen De provincie Noord-Holland stelt ruim €3 miljoen beschikbaar om bestaande bedrijventerreinen te verbeteren. Door bijvoorbeeld het opnieuw inrichten van de wegen, meer groenvoorzieningen en maatregelen voor het verbeteren van de veiligheid blijven de terreinen aantrekkelijk voor ondernemers.
 • Nieuwe start voor jongeren met groene vingers

  09 augustus 2017 Nieuwe start voor jongeren met groene vingers Jongeren die thuis zitten, maar graag de handen uit de mouwen willen steken, krijgen een nieuwe start. Via het opleidings- en werktraject GreenPort GroenStart kunnen zij in de agrarische en groensector in de regio Noord-Holland Noord aan de bak.
 • Provinciale subsidie voor betere bedrijventerreinen

  02 augustus 2017 Provinciale subsidie voor betere bedrijventerreinen De provincie Noord-Holland stelt 10 miljoen euro beschikbaar om bestaande bedrijventerreinen te verbeteren. Door bijvoorbeeld het opnieuw inrichten van de wegen, meer groenvoorzieningen en maatregelen voor het verbeteren van de veiligheid blijven de terreinen aantrekkelijk voor ondernemers.
 • Regio Randstad in de Europese top

  01 augustus 2017 Regio Randstad in de Europese top Investeringen in onderzoek en (hoger) onderwijs én het benutten van agglomeratie-voordelen zijn cruciaal voor de toekomstige groei van de Randstad. Dat blijkt uit de vandaag verschenen tiende editie van de Randstad Monitor 2016, die 20 grootstedelijke Europese regio’s met elkaar vergelijkt.
 • Westas: programma voor versnellen circulaire economie

  24 juli 2017 Westas: programma voor versnellen circulaire economie Luchthaven Schiphol, Haven van Amsterdam, Greenport Aalsmeer en Digital Gateway Amsterdam, Rijk, provincie Noord-Holland en gemeenten Amsterdam, Haarlemmermeer en Aalsmeer bundelen hun krachten bij de transitie naar een circulaire economie. Met het programma Westas willen de partijen nieuwe initiatieven van het bedrijfsleven en kennisinstellingen sneller realiseren.
 • Italianen liever naar Marken dan naar Volendam

  06 juli 2017 Italianen liever naar Marken dan naar Volendam Op tropisch warme weekenddagen trekt Zandvoort bijna 100.000 bezoekers. 16.000 daarvan zijn in Amsterdam overnachtende toeristen, die een dagje Zandvoort doen.
 • Noord-Hollandse subsidie om duurzame innovaties verder te helpen

  05 juli 2017 Noord-Hollandse subsidie om duurzame innovaties verder te helpen Om duurzame innovaties te stimuleren, draagt de provincie Noord-Holland twee miljoen euro bij aan de uitvoeringsregeling ‘Mkb Innovatiestimulering Regio’s en Topsectoren’ (MIT). Noord-Hollandse mkb’ers kunnen vanaf 3 juli 2017 subsidie aanvragen voor samenwerkingsprojecten op het gebied van Research & Development.
 • Noord-Hollandse ondernemers opgelet: PIM is gestart

  28 juni 2017 Noord-Hollandse ondernemers opgelet: PIM is gestart Het Programma Investeringsgereedheid Innovatief MKB (PIM) is tijdens een inspirerend bezoek aan innovatieve ijsmaker Professor Grunschnabel formeel gelanceerd. De provincie Noord-Holland investeert in een duurzaam en innovatief midden- en kleinbedrijf. Om meer (duurzame) innovaties binnen het mkb te stimuleren helpt de provincie bij het wegnemen van (financiële) knelpunten. Om ondernemers daarbij te helpen is op 1 juni PIM opgericht. Op 17 oktober organiseert PIM een eerste grote event om ondernemers te informeren over de mogelijkheden.
 • Wonen, werken en vermaak op bedrijventerrein van de toekomst

  27 juni 2017 Wonen, werken en vermaak op bedrijventerrein van de toekomst Werklocaties, zoals bedrijventerreinen, gaan in hun huidige vorm verdwijnen. In de toekomst kunnen we er ook wonen en recreëren. Tegelijkertijd moeten bedrijven die willen uitbreiden daar de ruimte voor krijgen. De overheden binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) hebben hierover nieuwe afspraken gemaakt.
 • Unieke kansen voor techniekstudenten in 'Holland boven Amsterdam'

  26 juni 2017 Unieke kansen voor techniekstudenten in 'Holland boven Amsterdam' De provincie Noord-Holland gaat een tweede samenwerking aan met het bedrijfsleven, onderwijs, onderzoeksinstellingen en overheden en dit keer in Noord-Holland Noord. Doel is dat meer leerlingen kiezen voor een technische opleiding (hbo) en dat hun opleiding beter aansluit op de arbeidsmarkt.
 • Provincie biedt start-ups onderdak

  07 juni 2017 Provincie biedt start-ups onderdak In het provinciekantoor aan het Houtplein in Haarlem biedt de provincie Noord-Holland werkruimte aan 5 startende ondernemingen. Op 7 juni ontvingen zij uit handen van gedeputeerde Jaap Bond van Economische Zaken de sleutel van hun nieuwe onderkomen.
 • Shoppen we straks alleen maar online?

  06 juni 2017 Shoppen we straks alleen maar online? 3D-printen, big data en robotisering zijn zo maar een paar trends die de economie sterk beïnvloeden.
 • Winnaars Ondernemingsverkiezing Noord-Holland bekend

  18 mei 2017 Winnaars Ondernemingsverkiezing Noord-Holland bekend Tijdens de 11e editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland zijn De Loogman Groep, Dopper en Bootzeil verkozen tot winnaars. Daarnaast ontving Van Schijndel Schoenen de Publieksprijs.
 • Provincie helpt doorstart MKB'ers

  18 mei 2017 Provincie helpt doorstart MKB'ers Soms staan ondernemers voor grote uitdagingen. In sommige gevallen leidt dat tot faillissement en verlies van banen. Als ondernemers op tijd de juiste hulp en adviezen krijgen kan dat vaak voorkomen worden. Noord-Hollandse MKB’ers kunnen daarvoor terecht bij het regionale team van MKB Doorstart.
 • Informatiebijeenkomsten subsidie Interreg 2 Zeeënprogramma en MIT Research & Development

  16 mei 2017 Informatiebijeenkomsten subsidie INTERREG 2 Zeeënprogramma en MIT Research & Development Wat is nodig om een succesvolle subsidieaanvraag te doen? Op 19 juni 2017 organiseert de provincie 2 informatieve bijeenkomsten voor ondernemers.
 • Predicaat Koninklijk voor Oostzaanse Ruig

  12 mei 2017 Predicaat Koninklijk voor Oostzaanse Ruig Het Oostzaanse bedrijf Ruig & Zonen heeft vandaag, 12 mei, uit handen van de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, het predicaat ‘Koninklijk’ mogen ontvangen. Het bedrijf is toonaangevend in de poeliersector en bestaat ruim 125 jaar.
 • Meld je aan als start-up

  02 mei 2017 Meld je aan als startup De provincie Noord-Holland zoekt start-ups die zich vanaf juni willen vestigen in de nieuwe winkelplint van het provinciekantoor aan het Houtplein in Haarlem.
 • Economische groei sterkst in Noord-Holland

  26 april 2017 Economische groei sterkst in Noord-Holland De economie in Noord-Holland groeide in 2016 met 2,8% het hardst van alle provincies. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Noord-Holland wordt gevolgd door Overijssel en Noord-Brabant. De trend van economische groei was in 2016 in vrijwel alle regio’s zichtbaar.
 • Naar emissieloze kassen voor de toekomst

  20 april 2017 Naar emissieloze kassen voor de toekomst De provincie bevordert de modernisering en verduurzaming van de Noord-Hollandse tuinbouw met een subsidie van € 9,3 miljoen voor bedrijven die verhuizen naar glastuinbouwconcentratiegebieden.
 • De Kop Werkt! … in Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen

  12 april 2017 De Kop Werkt! … in Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen Een nieuwe strandopgang bij Huisduinen, een natuurpark bij Oudesluis en het opstellen van een bereikbaarheidsplan. Dit zijn slechts enkele van de tientallen projecten die dit jaar worden opgepakt onder de noemer van De Kop Werkt!
 • 4 miljoen voor duurzame innovaties Noord-Hollands midden- en kleinbedrijf

  11 april 2017 Vier miljoen voor duurzame innovaties Noord-Hollands midden- en kleinbedrijf (gedeelte) Om duurzame innovaties te stimuleren, komt 4 miljoen euro beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers op het gebied van energie en chemie, agri en food, tuinbouw, water en logistiek.
 • Finalisten Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2016/2017 bekend

  20 maart 2017 Finalisten Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2016/2017 bekend Opsomming De jury van de Ondernemingsverkiezing van Noord-Holland – de OVNH – heeft uit de negentig genomineerde bedrijven haar keuze gemaakt.
 • Banengroei in alle Noord-Hollandse regio’s

  08 maart 2017 Banengroei in alle Noord-Hollandse regio’s In 2016 is het aantal banen in Noord-Holland gegroeid met 1,9%. Alle Noord-Hollandse regio’s profiteerden van de aantrekkende economie. De snelste groeiers zijn gemeente Amsterdam en de regio Amstelland-Meerlanden. Met name de horeca zorgde in 2016 voor extra banen.
 • Jaarlijks onderzoek naar werkgelegenheid in Noord-Holland

  07 maart 2017 Jaarlijks onderzoek naar werkgelegenheid in Noord-Holland Ook in 2017 verzamelt I&O Research in opdracht van de provincie werkgelegenheidsgegevens. Alle Noord-Hollandse ondernemers, van zzp’er tot multinational, ontvangen in maart een enquête.
 • Vier miljoen voor duurzame innovaties Noord-Hollands midden- en kleinbedrijf

  01 maart 2017 Vier miljoen voor duurzame innovaties Noord-Hollands midden- en kleinbedrijf Om duurzame innovaties te stimuleren, komt vier miljoen euro beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers op het gebied van Energie & Chemie, Agri & Food, Tuinbouw, Water en Logistiek. Zij kunnen subsidie vragen voor innovatie-advies, haalbaarheidsstudies en Research & Development (R&D). Noord-Holland sluit hiermee aan bij de Uitvoeringsregeling voor MKB Innovatiestimulering Regio’s en Topsectoren (MIT) van het Rijk.
 • Ruim 10 miljoen voor Noord-Hollandse bedrijventerreinen

  15 februari 2017 Ruim 10 miljoen voor Noord-Hollandse bedrijventerreinen De provincie Noord-Holland trekt opnieuw ruim 10 miljoen uit om bestaande bedrijventerreinen aantrekkelijk te maken en te houden. Naast het opknappen van verouderde bedrijventerreinen, focust de provincie de komende jaren ook op beheer van bedrijventerreinen.
 • World wide web grootste winkelcentrum Randstad

  08 februari 2017 Worldwide web grootste winkelcentrum Randstad Inwoners van de Randstad besteden bijna 12% van hun totale uitgaven aan producten bij webwinkels. Het world wide web is daarmee het grootste winkelcentrum van de Randstad. Dat is één van de conclusies uit het ‘Koopstromenonderzoek’ van de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht.
 • Stevige ambities voor detailhandel IJmond

  25 januari 2017 Stevige ambities voor detailhandel IJmond De provincie complimenteert de IJmondgemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk met de stevige ambities in hun detailhandelsvisie. Gedeputeerde Economische Zaken, Jaap Bond, noemt de visie “ambitieus maar realistisch”.
 • Noord-Holland onderzoekt economische kansen zeewier

  24 januari 2017 Noord-Holland onderzoekt economische kansen zeewier Wereldwijd is er steeds meer vraag naar zeewier. Zeewier kan dienen als voedsel en bevat grondstoffen voor de farmacie, cosmetica, duurzame chemicaliën en energiedragers.
 • Onderwijsprijs Noord-Holland naar Hoogwoud en Alkmaar

  18 januari 2017 Onderwijsprijs Noord-Holland naar Hoogwoud en Alkmaar Gedeputeerde Adnan Tekin reikte woensdagmiddag 18 januari de tweejaarlijkse Onderwijsprijs Noord-Holland uit in 3D Makers Zone te Haarlem. Basisschool St. Wulfram uit Hoogwoud wint de Onderwijsprijs in de categorie Basisonderwijs met het “Science Lab”. Het Petrus Canisius College uit Alkmaar is de winnaar van het Voortgezet Onderwijs. Deze school onderscheidt zich met het “Pomphuisje”. Beide winnende scholen vertegenwoordigen de provincie op 29 maart 2017 bij de finale van de Nationale Onderwijsprijs in Rotterdam. Daarnaast kreeg praktijkschool West-Friesland van Adnan Tekin de publieksprijs uitgereikt.

Uitgelicht