Finalisten 2016

1 Kans om 3 UNESCO Werelderfgoederen te beleven

Unieke beleving van 3 UNESCO Werelderfgoederen
Noord-Holland herbergt drie UNESCO Werelderfgoederen, op wereldniveau uniek. Nieuwe tours met culturele activiteiten bieden bezoekers een ervaring die nergens ter wereld te evenaren is.

Aalsmeer Watertuinen

Aalsmeer Watertuinen
Bloemen zijn een festijn van kleur en schoonheid. Ervaar die rijkdom en warmte in de authentieke Watertuinen. Het hele jaar door in Aalsmeer, werelds bloemendorp.

De Tweede Wereldoorlog in NH

De Tweede Wereldoorlog in NH
Een applicatie waarmee op locatie het verdwenen militaire erfgoed van de Tweede Wereldoorlog weer zichtbaar wordt gemaakt door middel van beeld en authentieke verhalen.

"Rauw aan Zee", onze muren vertellen verhalen

Dutch Water
Spectaculaire-, kunstzinnige- en culturele- grootbeeld videoprojecties op de muren van het Forteiland in IJmuiden. Verbazen, beleven, ervaren & leren.

GoCulture

GoCulture
Heb je zin om er een dagje op uit te gaan? Ontdek dan de rijkdom van ons culturele erfgoed in 3 stappen! Eén applicatie om dit erfgoed te ontdekken, boeken en bezoeken.

Kijk Overal

Kijk Overal
Noord-Holland ontdekken door middel van een VR-website platform waarmee je overal ter wereld een sneak-preview kan krijgen van de bezienswaardigheden.

Proef-Lokaal in het Amstelland

Proef-Lokaal in het Amstelland
Het Proef-Lokaal in Ouderkerk (op fietsafstand van Amsterdam) combineert recreatie en toerisme met cultuur; een unieke (Noord-) Hollandse ervaring. Laat je meevoeren langs cultureel erfgoed en ambachtelijke streekproducten.

Rokerij Oud Monnickendam

Rokerij Oud Monnickendam
Het aankopen, restaureren, ontwikkelen en beheren van het laatste nog overgebleven rokerijcomplex in Monnickendam, door het inrichten van o.a. een nog werkende rokerij, een tentoonstelling/museale ruimte en een gastenverblijf.

Verhalen voor Altijd

Verhalen voor Altijd
Meer bezoek aan de Noord-Hollandse erfschatten door betere verhalen. Dat is de missie van Verhalen voor Altijd: Het kampvuur dat jouw storytelling skills verwarmt en verlicht.

Zee Boerderij IJmond

Zee Boerderij IJmond
Zee Boerderij IJmond gaat milieuvervuiling tegen en blaast het Forteneiland nieuw leven in. Dit door middel van zeewierteelt en duurzaamheidseducatie in en rondom het fort.