Gast van de Staten

Van dichtbij meemaken hoe Provinciale Staten debatteren over Noord-Hollandse onderwerpen? Kennismaken met de Statenleden? Zien en horen hoe een Statenlid invloed uitoefent op het provinciale beleid? En nieuwsgierig naar de historie van het provinciehuis, Paviljoen Welgelegen? Word dan ‘Gast van de Staten’.

Provinciale Staten besluiten over allerlei provinciale onderwerpen. Bijvoorbeeld over ruimtelijke ordening, openbaar vervoer of milieuzaken. Maar ook cultuur of financiën zijn onderwerp van besluitvorming. Vergaderingen van Provinciale Staten vinden (vrijwel) maandelijks plaats op een maandag in Haarlem.

Gast van de Staten

Programma

Het programma van 'Gast van de Staten' is als volgt:

11.00 uur   Ontvangst door 2 Statenleden. Hierna volgt een rondleiding met 2 gidsen door het historische Paviljoen Welgelegen
12.00 uur Lunch met de Statenleden. Zij vertellen wat er die middag op de agenda staat en er is alle ruimte om vragen te stellen
13.00 uur Bijwonen van een gedeelte van de vergadering van Provinciale Staten
14.00 uur   Met de Statenleden napraten over de vergadering
14.30 uur Einde programma


Statenzaal provincie Noord-Holland

De vergadering vindt plaats in de Statenzaal, de plek waar Provinciale Staten sinds 1930 vergaderen. De Statenzaal maakt deel uit van Paviljoen Welgelegen.

Dit monumentale pand werd aan het eind van de 18e eeuw gebouwd door Henry Hope (1735-1811), een Amsterdamse bankier. Het gebouw is een voorbeeld van neoclassicisme en ligt aan de rand van de Haarlemmerhout. Een bezoek aan Paviljoen Welgelegen brengt u terug in de tijd. Het Paviljoen heeft rijk gedecoreerde vertrekken met meubels die zoveel mogelijk in originele staat zijn teruggebracht.

Statenzaal

Belangstelling?

Interesse om een Statenvergadering bij te wonen en een rondleiding te krijgen door Paviljoen Welgelegen?

In 2018 vergaderen Provinciale Staten op maandag 12 februari, 26 maart, 23 april en 11 juni. 

De eerstvolgende PS-vergaderingen zijn volgeboekt. U kunt zich nog wel aanmelden voor Gast van Staten op maandag 11 juni.

Aanmelden

Stuur een mail naar Renske Keur: keurr@noord-holland.nl. Per vergadering is plaats voor 20 belangstellenden. Aanmelden kan individueel of als groep. Toewijzing vindt plaats op volgorde van aanmelding.

 

 

Uitgelicht