Actueel

 • ‘Neem je eigen verantwoordelijkheid’

  17 december 2018 'Neem je eigen verantwoordelijkheid' “Luisteren, praten, de dialoog aangaan en begrip opbrengen zijn essentieel. Maar dat wil niet zeggen dat je iedereen die roept, automatisch moet volgen. Als volksvertegenwoordiger en bestuurder heb je een eigen verantwoordelijkheid. En die moet je nemen.” Met die woorden besloot Johan Remkes het symposium ‘Integriteit en de kwaliteit van het openbaar bestuur’. Dit werd gehouden ter ere van zijn afscheid als commissaris van de Koning (cvdK) in Noord-Holland.
 • App ’Voordat het nieuws was’ brengt provincie dichterbij

  13 december 2018 App ’Voordat het nieuws was’ brengt provincie dichterbij Websitebouwer Oberon heeft met de app ‘Voordat het nieuws was’ € 30.000,- gewonnen. De app brengt het provinciaal bestuur dichter bij Noord-Hollanders.
 • Statenleden bestuderen warmtetransitie

  11 december 2018 Statenleden bestuderen warmtetransitie Opsomming Hoe kunnen we de warmtevoorziening van woonwijken duurzaam maken? Wat zijn de gevolgen voor de energie-infrastructuur? Op deze vragen gingen Statenleden van de provincie Noord-Holland in bij hun werkbezoek aan de biomassacentrale van Stadsverwarming Purmerend en het Servicepunt Duurzame Energie.
 • Blog: Vrouwen, laat zien wat je kan!

  10 december 2018 Vrouwen, laat zien wat je kan! Ik ben Ankie Broekers-Knol, voorzitter van de Eerste Kamer. Mijn fractieleden moedigden mij in 2013 aan op deze functie te solliciteren. “Ank, dit is jou op het lijf geschreven. Stel jij je nou kandidaat!” Over 10 jaar hoop ik dat zo’n zetje van anderen niet meer nodig is voor vrouwen in de politiek.
 • Station Sloterdijk wordt gezellig

  05 december 2018 Station Sloterdijk wordt gezellig Eindpresentatie Huiskamers met gezellig meubilair, kunst om te kijken en spelen, lijn 50 doortrekken, ruimte voor lokale ondernemers, een fietsenmaker, foodhallen en een minibieb. Dit is een greep uit de ideeën voor Station Sloterdijk van de scholieren van Spring High uit Amsterdam.
 • Statencommissie bezoekt luchthaven Lelystad

  23 november 2018 Statencommissie bezoekt luchthaven Lelystad De commissie Natuur, Landbouw, Water en Milieu van Provinciale Staten van Noord-Holland bezocht op 22 november Lelystad Airport voor een informatief werkbezoek: wat kan de luchthaven betekenen voor Noord-Holland, voor Schiphol, geluid, aanvliegvliegroutes en bereikbaarheid?
 • Jong talent adviseert de provincie

  21 november 2018 Jong talent adviseert de provincie De scholieren van de middelbare school Spring High uit Amsterdam zijn de winnaars van de Provinciestrijd Noord-Holland.
 • Besluiten Provinciale Staten van 19 november 2018

  20 november 2018 Besluiten Provinciale Staten van 19 november 2018 Afbeelding Provinciale Staten (PS) stelden maandag 19 november de Omgevingsvisie en het programma Natuurontwikkeling vast. Ook besloten PS om de heer Arthur van Dijk aan te bevelen als nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland, bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
 • Arthur van Dijk voorgedragen als nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland

  19 november 2018 Arthur van Dijk voorgedragen als nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) bevelen de heer Arthur Th. H. van Dijk aan als commissaris van de Koning, bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dat hebben zij op 19 november 2018 besloten. Als de heer Van Dijk op 7 januari 2019 wordt geïnstalleerd, is hij de 17e commissaris van Noord-Holland.
 • Wie moet de Ribbius Peletier-penning krijgen?

  16 november 2018 Wie moet de Ribbius Peletier-penning krijgen? Welke vrouw verdient een onderscheiding vanwege haar verdiensten voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek? De provincie zoekt kandidaten voor de Ribbius Peletier-penning.
 • Dit doet de provincie

  15 november 2018 Dit doet de provincie Op 20 maart 2019 zijn de Provinciale Staten verkiezingen. Vaak is gebrek aan kennis over wat de provincie doet een reden om niet te gaan stemmen. Daarom starten de 12 provincies samen met het IPO (Interprovinciaal Overleg) een informatieve campagne.
 • Besluiten Provinciale Staten van 12 november 2018

  13 november 2018 Besluiten Provinciale Staten van 12 november 2018 Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) stelden maandag de begroting 2019 vast. Ook stelden PS het Provinciaal meerjarenprogramma infrastructuur en het Provinciaal meerjarenprogramma onderhoud vast.
 • 30.000 euro voor app-idee Provinciale Staten

  19 oktober 2018 30.000 euro voor app-idee Provinciale Staten App-ontwikkelaars kunnen een prijs winnen van € 30.000 voor het beste idee voor een app waarmee inwoners, journalisten en andere geïnteresseerden informatie van Provinciale Staten eenvoudiger kunnen volgen.
 • Welke vrouw krijgt volgend jaar eerste Ribbius Peletier penning?

  10 oktober 2018 Welke vrouw krijgt volgend jaar eerste Ribbius Peletier penning? Ze was de eerste vrouwelijke bestuurder van Noord-Holland en werkte haar hele leven aan vrouwenrechten. Nu wordt een penning naar haar vernoemd: Liesbeth Ribbius Peletier.
 • Besluiten Provinciale Staten van 8 oktober 2018

  09 oktober 2018 Besluiten Provinciale Staten van 8 oktober 2018 Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) stelden maandag de Verklaring van geen bedenkingen voor de Versterking van de Markermeerdijken vast.
 • Statenleden bezoeken natuurontwikkelingsprojecten Waterland

  02 oktober 2018 Statenleden bezoeken natuurontwikkelingsprojecten Waterland Opsomming Natuurontwikkeling, het tegengaan van bodemdaling van veenweidegebieden en weidevogelbeheer. Daarover informeerden Statenleden van de commissie Natuur, Landbouw, Water en Milieu zich tijdens hun werkbezoek aan Waterland op maandag 1 oktober.
 • Noord-Holland zet het huis van de democratie open

  14 september 2018 Noord-Holland zet het huis van de democratie open Politiek gaat over ons allemaal. Provinciale Staten nodigen daarom Noord-Hollanders uit om de democratie mee te maken. Bijvoorbeeld met ‘Het Provinciespel’ of als ‘Gast van de Staten’. Nieuw is het jongerenprogramma De Provinciestrijd.
 • Sollicitatieprocedure commissaris van de Koning Noord-Holland geopend

  13 september 2018 Sollicitatieprocedure commissaris van de Koning Noord-Holland geopend Noord-Holland zoekt een nieuwe commissaris van de Koning (cvdK). Vanaf 13 september kunnen kandidaten solliciteren bij minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
 • Minister Ollongren ontvangt 12 september profielschets nieuwe cvdK

  05 september 2018 Minister Ollongren ontvangt 12 september profielschets nieuwe cvdK Op 12 september stellen Provinciale Staten de profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland vast. Daarna bieden zij de profielschets aan minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan. Vervolgens stelt de minister de vacature open.
 • Geef een klas op voor het provinciespel

  31 augustus 2018 Geef een klas op voor het provinciespel Het provinciespel is een succes in Noord-Holland. Scholen en docenten kunnen klassen daarom weer aanmelden voor dit interactieve spelprogramma. Scholieren spelen hierbij de rol van een provinciaal politicus.
 • Podcastserie voor aspirant Statenleden

  31 juli 2018 Podcastserie voor aspirant Statenleden Wat doet een Statenlid? Wat kun je ermee bereiken? Kun je het combineren met je privéleven? 6 Statenleden geven antwoord op deze vragen in een podcastserie.
 • Verhalen en voorwerpen voor tentoonstelling 100 jaar vrouwenkiesrecht gezocht

  24 juli 2018 Verhalen en voorwerpen voor tentoonstelling 100 jaar vrouwenkiesrecht gezocht - opsomming Anekdotes, foto’s en filmpjes gezocht voor een tentoonstelling over 100 jaar vrouwenkiesrecht in Noord-Holland! In 1919 kregen vrouwen kiesrecht. Hoe zag de strijd voor vrouwenrechten eruit in Noord-Holland?
 • Gezamenlijke hoorzitting Duinpolderweg

  16 juli 2018 Gezamenlijke hoorzitting Duinpolderweg Op vrijdag 7 september 2018 houden Provinciale Staten van Noord- en Zuid-Holland een gezamenlijke hoorzitting over het definitieve Voorkeursalternatief Duinpolderweg.
 • Leerlingen Comenius College spelen Provinciale Staten

  13 juli 2018 Leerlingen Comenius College spelen Provinciale Staten Wat kan je verwachten als je met de klas het provinciespel gaat spelen? Tijdens het provinciespel ligt midden in de Statenzaal een grote provincieplattegrond. Wat voor voorzieningen moeten er komen, en waar?
 • Zoekmachine maakt volgen provinciaal bestuur eenvoudiger

  10 juli 2018 Zoekmachine maakt volgen provinciaal bestuur eenvoudiger Afbeelding De provincie Noord-Holland heeft de informatie van Provinciale Staten vanaf 9 juli vrijgegeven als open data.
 • Besluiten Provinciale Staten 9 juli 2018

  10 juli 2018 Besluiten Provinciale Staten 9 juli 2018 Afbeelding Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) stelden op 9 juli de jaarrekening 2017 vast. De Statenleden Heleen Keur (CDA) en Paul Slettenhaar (VVD) namen afscheid. Zij gaan aan de slag als wethouder in respectievelijk Den Helder en Castricum.
 • Besluiten Provinciale Staten 11 juni 2018

  12 juni 2018 Besluiten Provinciale Staten 11 juni 2018 Afbeelding Een onderzoek naar het bundelen van openbaar vervoer en doelgroepenvervoer in Schagen. Deelname van de provincie aan een rijksonderzoek naar een vliegveld in zee. Een uitnodiging aan de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voor een toelichting bij de gaswinning bij Warder, waar vorige week een aardbeving was.
 • Noord-Hollanders praten mee over hun nieuwe cdK

  04 juni 2018 Noord-Hollanders praten mee over hun nieuwe commissaris van de Koning De provincie Noord-Holland gaat op zoek naar een nieuwe commissaris van de Koning (cdK). Wat voor persoon moet dat zijn? Welke eigenschappen zijn belangrijk voor de nieuwe commissaris? Deze maand kunnen Noord-Hollanders daarover meepraten op de website van de provincie.
 • Kijk vanavond live naar de Willem Arondéuslezing op NH

  08 mei 2018 Willem Arondéuslezing 2018 door Nazmiye Oral Afbeelding Dinsdag 8 mei 2018 kun je de Arondéuslezing tussen 20.00-20.45 uur live volgen op zender NH en via de website van NH.
 • Besluiten Provinciale Staten 23 april 2018

  25 april 2018 Besluiten Provinciale Staten 23 april 2018 Opsomming Provinciale Staten hebben een nieuwe referendumverordening aangenomen. Dit maakt een raadgevend correctief referendum in Noord-Holland mogelijk.
 • Oplossingen bodemdaling veengebieden

  18 april 2018 Oplossingen bodemdaling veengebieden Afbeelding De leden van de Statencommissie Natuur, Landbouw, Water en Milieu (NLWM) zijn samen met gedeputeerden Adnan Tekin en Cees Loggen vorige week op werkbezoek geweest in zowel Nederland als Duitsland.
 • Bijeenkomsten Provinciale Staten over ontwerp Omgevingsvisie NH2050

  12 april 2018 Bijeenkomsten Provinciale Staten over ontwerp Omgevingsvisie NH2050 Provinciale Staten (PS) nodigen Noord-Hollandse gemeenteraadsleden en bestuursleden van waterschappen uit om mee te denken over de ontwerp Omgevingsvisie NH 2050.
 • Jongeren maken kennis met provinciale politiek

  28 maart 2018 Jongeren maken kennis met provinciale politiek Spelenderwijs kennismaken met de provinciale politiek. Leerlingen van het NOVA college uit Hoofddorp speelden woensdag 28 maart het nieuwe provinciespel.
 • Besluiten Provinciale Staten 26 maart 2018

  28 maart 2018 Besluiten Provinciale Staten 26 maart 2018 Afbeelding Provinciale Staten (PS) hebben voor dit jaar 69 miljoen extra uitgetrokken voor nieuw beleid op het gebied van waterrecreatie, infrastructuur, tegengaan bodemdaling veenweidegebieden, ecologische oevers, fietsinfrastructuur en regionale economie.
 • Willem Arondéuslezing 2018 door Nazmiye Oral

  28 maart 2018 Willem Arondéuslezing 2018 door Nazmiye Oral Afbeelding Vrijdenker Nazmiye Oral houdt dit jaar op 8 mei de Willem Arondéuslezing. Provinciale Staten van Noord-Holland nodigen hiervoor ieder jaar een eigenzinnige Nederlander uit. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.
 • Gratis cursus 'Politiek Actief' voor inwoners Noord-Holland

  23 februari 2018 Gratis cursus 'Politiek Actief' voor inwoners Noord-Holland Op dinsdag 3 april en woensdag 11 april starten in Haarlem twee cursussen Politiek Actief van de provincie Noord-Holland. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de provincie en die wellicht interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.
 • Besluiten Provinciale Staten 12 februari 2018

  14 februari 2018 Besluiten Provinciale Staten 12 februari 2018 De eerste vergadering van Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland in 2018 begon met de installatie van Marco Deen, Statenlid van de PVV. Daarnaast hebben PS groen licht gegeven voor windpark Spuisluis in de gemeente Velsen. En geld vrijgemaakt voor het versnellen van woningbouw in Noord-Holland.
 • Omgevingsvisie NH2050: de regio aan zet

  09 februari 2018 Omgevingsvisie NH2050: de regio aan zet Provinciale Staten van Noord-Holland roepen raadsleden en waterschapbestuurders in Noord-Holland op om komende maanden mee te denken over de Omgevingsvisie NH2050.
 • Hoe bereikbaar en leefbaar is het platteland van Noord-Holland?

  01 februari 2018 Hoe bereikbaar en leefbaar is het platteland van Noord-Holland? 1 Statenleden vormden zich tijdens de Statendag op 29 januari een beeld hoe bereikbaar en leefbaar het Noord-Hollandse platteland is .
 • Statenleden over windpark Spuisluis en duurzame energie

  23 januari 2018 Statenleden over windpark Spuisluis en duurzame energie In Nederland moet in 2020 14% van de energie duurzaam opgewerkt worden. Daarom heeft het Rijk met de provincie Noord-Holland afgesproken dat in 2020 685,5 megawatt (MW) door windturbines op land wordt opgewekt.

Uitgelicht