Informatiecentrum HOV in ’t Gooi open voor publiek

Informatiecentrum HOV in ’t Gooi in Hilversum is op 22 februari 2018 geopend. In het informatiepunt krijgen omwonenden en belangstellenden informatie over het tracé en de werkzaamheden aan de HOV-verbinding tussen Huizen en Hilversum.

De aanleg van de HOV-verbinding tussen Huizen en Hilversum (video) start in Hilversum. Op de drukke Oosterengweg wordt een dubbellaagse spoorwegonderdoorgang gebouwd voor automobilisten en fietsers. In Anna’s Hoeve worden weg, spoor, fietspad en busbaan gebundeld en komt er een natuurbrug voor overstekend wild. De bouw start in de tweede helft van 2019 en gaat gepaard met de afsluiting van een cruciale verkeersader in Hilversum, de Oosterengweg.

Gedeputeerde Post kan zich de zorgen hierover voorstellen: Dat wordt zonder meer doorbijten want in Hilversum zijn de alternatieven schaars. Samen met de gemeente bereiden we ons voor: door waar mogelijk de komende tijd de capaciteit en verkeersveiligheid van kruispunten en rotondes op aansluitende wegen te vergroten. We beginnen daar komende zomer al mee.”

Ook nu al wordt er gewerkt. In de omgeving van de Oosterengweg worden alvast het riool en de kabels en leidingen verlegd. Dat werk is momenteel in volle gang.

Samenwerking

De provincie Noord-Holland investeert samen met Prorail en de gemeenten Huizen, Blaricum, Laren, Eemnes en Hilversum in een betrouwbaar OV-netwerk voor alle inwoners en reizigers in ’t Gooi. HOV in ’t Gooi zorgt voor een frequente, comfortabele en betrouwbare busverbinding voor reizigers tussen Huizen en Hilversum. De voorziening vormt een duidelijk alternatief voor auto en voor de reguliere regionale buslijnen.

Openstelling

Informatiecentrum HOV in ’t Gooi is gevestigd in de Riebeeck Galerij aan de Oosterengweg in Hilversum en is open op woensdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Bezoekers krijgentekst en uitleg bij de plannen, de planning en de uitvoeringswerkzaamheden van HOV in ‘t Gooi. Buiten genoemde tijdstippen is het centrum alleen toegankelijk op afspraak. 

hov gooi