Februari 2018

 • Positief toetsingsadvies over MER Duinpolderweg

  28 februari 2018

  Positief toetsingsadvies over MER Duinpolderweg De Commissie m.e.r., een onafhankelijke commissie die adviseert over de inhoud van milieueffectrapporten, heeft dinsdag 27 februari 2018 het toetsingsadvies van de MER Duinpolderweg uitgebracht en gepubliceerd op haar website.

 • Leierbrug in Gemeente Hollands Kroon gereed op 20 maart

  28 februari 2018

  Leierbrug in Gemeente Holland Kroon gereed op 20 maart De werkzaamheden aan de Leierbrug in de Leyen, Oude Niedorp, lopen door de aanhoudende vorst vertraging op. Het is momenteel te koud om de bovenste laag asfalt aan te brengen. Verwacht wordt dat dit op 15 maart kan gaan plaatsvinden.

 • Plaatsing fietsbrug over Amsterdam-Rijnkanaal vraagt om tijdelijke afsluiting wegen

  27 februari 2018

  Plaatsing fietsbrug over Amsterdam-Rijnkanaal vraagt om tijdelijke afsluiting wegen De nieuwe fietsbrug in Nigtevecht wordt van De Punt naar zijn definitieve plek over het Amsterdam-Rijnkanaal gevaren.

 • Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

  27 februari 2018

  Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel De provincie Noord-Holland voert van 8 tot en met 11 maart 2018 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen en aan de Waterwolftunnel tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer.

 • Ontwikkeling regionaal knooppunt in Hoorn

  26 februari 2018

  Ontwikkeling regionaal knooppunt in Hoorn De provincie Noord-Holland, ProRail, NS en de gemeente Hoorn gaan samen het stationsgebied van Hoorn als mobiliteitsknooppunt voor de regio West-Friesland ontwikkelen. Dat maakten de partijen op donderdag 22 februari bekend.

 • Nieuw hart voor Beverwijk

  26 februari 2018

  Nieuw hart voor Beverwijk De provincie wil de ruimte rondom stations beter benutten en werkt aan levendige stationsomgevingen waar mensen graag willen werken, wonen en recreëren.

 • Kom kijken naar invaren fietsbrug Nigtevecht

  23 februari 2018

  Kom kijken naar invaren fietsbrug Nigtevecht In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 maart wordt de nieuwe fietsbrug in Nigtevecht van De Punt naar zijn definitieve plek over het Amsterdam-Rijnkanaal gevaren. Wie wil kan komen kijken. Voor de gelegenheid is een kijkvak ingericht aan de Oostkanaaldijk in Nigtevecht.

 • Gratis cursus 'Politiek Actief' voor inwoners Noord-Holland

  23 februari 2018

  Gratis cursus 'Politiek Actief' voor inwoners Noord-Holland Op dinsdag 3 april en woensdag 11 april starten in Haarlem twee cursussen Politiek Actief van de provincie Noord-Holland. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de provincie en die wellicht interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn.

 • Skeletmateriaal Oostwoud hoofdrol in groot wetenschappelijk onderzoek

  23 februari 2018

  Skeletmateriaal Oostwoud hoofdrol in groot wetenschappelijk onderzoek Noord-Hollands skeletmateriaal uit het West-Friese Oostwoud heeft een hoofdrol gekregen in een grote studie naar DNA van prehistorische Europeanen in de Klokbeker-periode, ongeveer 3000 jaar geleden (overgang Steentijd-Bronstijd).

 • Informatiecentrum HOV in ’t Gooi open voor publiek

  23 februari 2018

  Informatiecentrum HOV in ’t Gooi open voor publiek Informatiecentrum HOV in ’t Gooi in Hilversum is op 22 februari 2018 geopend. In het informatiepunt krijgen omwonenden en belangstellenden informatie over het tracé en de werkzaamheden aan de HOV-verbinding tussen Huizen en Hilversum.

 • Partijen Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust ondertekenen convenant

  17 juli 2018

  Partijen Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust ondertekenen convenant De 26 in het Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust verenigde partijen hebben vandaag een convenant ondertekend als vervolgstap in de uitwerking van het Toekomstperspectief Kust. Daarnaast is in een samenwerkingsagenda afgesproken hoe zij het Toekomstperspectief samen verder uitwerken.

 • Inloopbijeenkomst maatregelen omgeving Beatrixtunnel in Hilversum

  22 februari 2018

  Inloopbijeenkomst maatregelen omgeving Beatrixtunnel in Hilversum In de zomer van 2018 wordt met verkeersmaatregelen de doorstroming op de kruising Schapenkamp-Prins Bernhardstraat-Beatrixtunnel en op de kruising Schapenkamp-Achterom in Hilversum verbeterd. Hierover houdt de provincie op donderdag 8 maart 2018 een inloopbijeenkomst.

 • Provincie verleent vergunning voor windpark Spuisluis

  21 februari 2018

  Provincie verleent vergunning voor windpark Spuisluis De provincie Noord-Holland heeft de vergunning verleend voor windpark Spuisluis in IJmuiden. Initiatiefnemers Eneco en Windpark IJmond bv kunnen nu verdere voorbereidingen treffen voor de bouw van het park. De provincie Noord-Holland is een van de eerste provincies die de taakstelling voor wind op land realiseert.

 • Toenemende bedrijvigheid, minder leegstand

  21 februari 2018

  Toenemende bedrijvigheid, minder leegstand De provincie Noord-Holland heeft gegevens over aanbod en kwaliteit van bedrijventerreinen en kantoorlocaties tot en met 2016 verzameld en gepubliceerd in de Monitor Werklocaties Noord-Holland. De Monitor wordt door de Noord-Hollandse gemeenten gebruikt bij regionale afstemming over aanbod, ontwikkeling en transformatie van werklocaties.

 • Weekendafsluiting ovonde Langereis (N241) afgelast

  20 februari 2018

  Weekendafsluiting ovonde Langereis (N241) afgelast De werkzaamheden die de provincie komend weekend, van 23 tot en met 26 februari 2018, aan de ovonde Langereis (N241) zou uitvoeren, zijn afgelast. Afsluiting van de N241 bij Langereis vindt deze week en komend weekend dus niet plaats.

 • Herstelwerkzaamheden asfalt afgelast

  20 februari 2018

  Herstelwerkzaamheden asfalt afgelast De eerder aangekondigde herstelwerkzaamheden aan het asfalt op diverse locaties rond Alkmaar op woensdag 21 februari en donderdag 22 februari gaan niet door. De werkzaamheden worden uitgesteld omdat het te koud wordt om het asfalt aan te brengen.

 • Werkzaamheden Oosterengweg in Hilversum hervat

  20 februari 2018

  Werkzaamheden Oosterengweg in Hilversum hervat Begin december 2017 is gestart met voorbereidende werkzaamheden op de Oosterengweg. Dat ging in eerste instantie om het opschonen van voortuinen en het graven van proefsleuven.

 • Werkzaamheden Burgervlotbrug Schagen maandag 5 maart van start

  20 februari 2018

  Werkzaamheden Burgervlotbrug Schagen maandag 5 maart van start Opsomming In opdracht van de provincie Noord-Holland start aannemer WaakSaam op maandag 5 maart met de reparatie van de Burgervlotbrug in Schagen.

 • Noord-Holland investeert in Tocardo Tidal Power

  19 februari 2018

  Noord-Holland investeert in Tocardo Tidal Power Tocardo, specialist in getijdestroomtechnologie, maakt een doorstart. Deze doorstart komt mede tot stand dankzij een investering van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH), dat als lead-investeerder betrokken is bij de doorstart.

 • Grootste kavelruil Wieringermeerpolder

  19 februari 2018

  Grootste kavelruil Wieringermeerpolder Afbeelding De provincie Noord-Holland, het Rijk, NUON en tien agrariërs ruilen onderling een grondoppervlak van meer dan 600 voetbalvelden (309 hectare) in de Wieringermeerpolder en op Wieringen.

 • Hilde schept op

  19 februari 2018

  Hilde schept op De tentoonstelling ‘Hilde schept op… Over eten van vroeger’ in Huis van Hilde in Castricum laat zien hoe mensen vroeger aan hun eten kwamen, wat ze aten en hoe ze het bereidden.

 • De gasloze kassen komen er aan

  16 februari 2018

  De gasloze kassen komen er aan Planten kunnen niet zonder koolstofdioxide en warmte. Toch kunnen kassen op termijn prima zonder gas. Tijdens een bijeenkomst van de Greenport Aalsmeer werd het haarfijn uitgelegd.

 • Herstelwerkzaamheden aan asfalt diverse locaties Noord-Holland Noord 21 en 22 februari 2018

  16 februari 2018

  Herstelwerkzaamheden aan asfalt diverse locaties Noord-Holland Noord 21 en 22 februari 2018 De provincie Noord-Holland verricht op woensdag 21 februari en donderdag 22 februari 2018 herstelwerkzaamheden aan het asfalt op diverse locaties aan de N243 (Middenweg), de N302 (Drechterlandseweg), de N239 (Dijkweg) en de N242 (Westerweg).

 • Noord-Holland nummer 10 in lijst veelbelovende Europese regio’s

  16 februari 2018

  Noord-Holland nummer 10 in lijst voor veelbelovende Europese regio’s Noord-Holland staat in de top 10 van de ranglijst 'European Cities and Regions of the Future 2018/2019'. Elk jaar onderzoekt fDi Magazine, een uitgave van de internationale Financial Times, welke Europese regio’s en steden op economisch gebied het meest veelbelovend zijn voor de toekomst.

 • De Kop van Noord-Holland pakt slechte huisvesting buitenlandse werknemers aan

  16 februari 2018

  De Kop van Noord-Holland pakt slechte huisvesting buitenlandse werknemers aan De gemeenten in de Kop van Noord-Holland, Opmeer en de provincie Noord-Holland gaan er samen voor zorgen dat alle buitenlandse werknemers fatsoenlijk gehuisvest worden. Uit een net uitgevoerd onderzoek blijkt dat in de regio behoefte is aan zeker 6600 huisvestingsplaatsen voor buitenlandse werknemers, terwijl er momenteel maar 3500 plaatsen bekend zijn.

 • Fabriek en basisschool in West-Friesland succesvol omgebouwd tot woningen

  16 februari 2018

  Fabriek en basisschool in West-Friesland succesvol omgebouwd tot woningen ”Het is inspirerend om deze voorbeelden van herbestemming te zien en te horen welke uitdagingen onze partners hierbij zijn tegengekomen en hoe ze die hebben opgelost.” Dat zei gedeputeerde Joke Geldhof donderdag 15 februari tijdens een werkbezoek dat zij bracht aan 2 woningbouwprojecten in West-Friesland: ‘De Boogerd’ in Wognum en ‘Het Holenkwartier’ in Hoorn.

 • N242 vannacht gesloten wegens herstelwerkzaamheden

  15 februari 2018

  N242 vannacht gesloten wegens herstelwerkzaamheden Door een eenzijdig ongeluk is de kreukelzone van de vangrail aan de N242, tussen de N508 en N243, flink beschadigd.

 • Rode paprika’s in glastuingebied Heerhugowaard voortaan groen geteeld

  15 februari 2018

  Rode paprika’s in glastuingebied Heerhugowaard voortaan groen geteeld Paprika’s telen met groene warmte. Vanaf eind 2018 is dit werkelijkheid voor Paprikakwekerij NH Paprika in Heerhugowaard. Het glastuinbedrijf wordt eind 2018 aangesloten op het HVC-warmtenet (huisvuilcentrale Alkmaar) waarmee het gasverbruik wordt geminimaliseerd. Beide partijen hebben daarvoor gisteren een overeenkomst getekend.

 • Kappen essen N247 noodzakelijk

  15 februari 2018

  Kappen essen N247 noodzakelijk Langs de N247 in Broek in Waterland staan tussen de hefbrug (hectometerpaal 34.5 ) en de bushalte Dorp verscheidende essen, die lijden aan de essentaksterfte.

 • Informatiecentrum HOV in ’t Gooi opent deuren in Hilversum

  15 februari 2018

  Informatiecentrum HOV in ’t Gooi opent deuren in Hilversum Het informatiecentrum HOV in ’t Gooi in Hilversum wordt donderdag 22 februari geopend in aanwezigheid van gedeputeerde Post en wethouder Voorink.

 • Rond zomer duidelijkheid aanpassingen Versterkingsplan Markermeerdijken

  15 februari 2018

  Rond zomer duidelijkheid aanpassingen Versterkingsplan Markermeerdijken Tegen de documenten die ter inzage hebben gelegen om de ‘Versterking Markermeerdijken’ mogelijk te maken, zijn 140 zienswijzen ingediend. De zienswijzen worden bestudeerd en beantwoord.

 • Start voorbereidende werkzaamheden trajectonderhoud N246 – N244

  15 februari 2018

  Start voorbereidende werkzaamheden trajectonderhoud N246 – N244 In opdracht van provincie Noord-Holland start aannemer Dura Vermeer met voorbereidende werkzaamheden langs de N244 en N246.

 • Eerste zes slimme verkeerslichten op N205 bij Schiphol actief

  15 februari 2018

  Eerste zes slimme verkeerslichten op N205 bij Schiphol actief De eerste kruispunten in Noord-Holland zijn voorzien van slimme verkeerslichten, de zogenaamde intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s).

 • Heiliegers benoemd tot waarnemend burgemeester Uithoorn

  14 februari 2018

  Heiliegers benoemd tot waarnemend burgemeester Uithoorn In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Uithoorn heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om Pieter Heiliegers met ingang van 1 maart 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Uithoorn.

 • Werkcongres Omgevingsvisie NH2050; gezamenlijk van koers naar visie

  14 februari 2018

  Werkcongres Omgevingsvisie NH2050; gezamenlijk van koers naar visie Maar liefst 350 raadsleden, Statenleden, bestuurders, ambtenaren en afgevaardigden van het bedrijfsleven, kennisinstellingen en belangenorganisaties uit Noord-Holland bouwden 8 februari samen aan de Omgevingsvisie NH2050.

 • Interbestuurlijk programma: extra geld naar maatschappelijke opgaven

  14 februari 2018

  Interbestuurlijk programma: extra geld naar maatschappelijke opgaven Nederland staat de komende tijd voor een aantal uitdagingen, zoals de transitie naar duurzame energie, het tegengaan van eenzaamheid en het terugdringen van het aantal mensen met problematische schulden.

 • Chroom-6 aangetroffen in Sint Maartensvlotbrug

  14 februari 2018

  Chroom-6 aangetroffen in Sint Maartensvlotbrug Uit preventief onderzoek is gebleken dat er in een stalen onderdeel van de Sint Maartensvlotbrug een verhoogd gehalte Chroom-6 is aangetroffen in de roestwerende verf. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid, wel gaat de provincie onderzoek doen naar de aanwezigheid van Chroom-6 in verflagen van andere provinciale bruggen.

 • Nieuwe pilot met zonnewegdek SolaRoad voor zwaar verkeer

  14 februari 2018

  Nieuwe pilot met zonnewegdek SolaRoad voor zwaar verkeer De provincie Noord-Holland gaat het zonnewegdek SolaRoad ook testen voor zwaar verkeer. Na de succesvolle pilot op het fietspad in Krommenie, gaan de gemeente Haarlemmermeer en de provincie op zoek naar een geschikte locatie om zwaar verkeer over SolaRoad heen te laten rijden.

 • Oplossing voor vrijkomende grond bij werkzaamheden Schiphol-Oost

  14 februari 2018

  Oplossing voor vrijkomende grond bij werkzaamheden Schiphol-Oost Voor de licht verontreinigde grond die vrijkomt bij de aanleg van de busbaan bij Schiphol-Oost is een bestemming gevonden. De grond wordt verwerkt op het Schiphol Logistics Park-zuid terrein. Door deze oplossing kan de provincie Noord-Holland de werkzaamheden voor de aanleg van het project HOV Schiphol-Oost binnenkort hervatten.

 • Besluiten Provinciale Staten 12 februari 2018

  14 februari 2018

  Besluiten Provinciale Staten 12 februari 2018 De eerste vergadering van Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland in 2018 begon met de installatie van Marco Deen, Statenlid van de PVV. Daarnaast hebben PS groen licht gegeven voor windpark Spuisluis in de gemeente Velsen. En geld vrijgemaakt voor het versnellen van woningbouw in Noord-Holland.

 • Bredere tijdelijke bruggen op de N246

  13 februari 2018

  Bredere tijdelijke bruggen op de N246 Vanaf de zomer 2018 start de provincie met het vervangen van de Beatrixbrug bij West Knollendam en de Kogerpolderbug bij de Kogerpolder, beiden onderdeel van de N246.

 • Informatieavond over uiterlijk van brug Ouderkerk

  12 februari 2018

  Informatieavond esthetisch ontwerp brug Ouderkerk Op 12 februari 2018 organiseert de provincie Noord-Holland een tweede informatiebijeenkomst over de vervanging van de brug bij Ouderkerk aan de Amstel en Amstelveen, locatie: Amstelkerk, Kerkstraat 11 te Ouderkerk aan de Amstel.

 • Kap- en aanplantwerkzaamheden bij N520

  12 februari 2018

  Kap- en aanplantwerkzaamheden bij N520 afBEELDING In de periode van 26 februari tot en met 11 maart 2018 gaat de provincie Noord-Holland een aantal bomen kappen en aanplanten langs de oostkant van de Hoofdweg N520, tussen de Schipholweg en de Weg om de Noord.

 • Excursie inrichting natuurgebied Hanenplas op Texel

  09 februari 2018

  Excursie inrichting natuurgebied Hanenplas op Texel Wilt u meer weten over de inrichting van natuurgebied Hanenplas en zien hoe daaraan gewerkt wordt? Ga dan mee op excursie, dinsdag 13 februari.

 • Slim op weg naar evenementen

  09 februari 2018

  Slim op weg naar evenementen Slim op weg naar evenementen is vanaf dit voorjaar mogelijk. Er komt een database Evenementen, waarin data over tijdstip en locatie van een evenement staan, maar óók informatie over parkeervoorzieningen, shuttlediensten en omleidingen.

 • Omgevingsvisie NH2050: de regio aan zet

  09 februari 2018

  Omgevingsvisie NH2050: de regio aan zet Provinciale Staten van Noord-Holland roepen raadsleden en waterschapbestuurders in Noord-Holland op om komende maanden mee te denken over de Omgevingsvisie NH2050.

 • Ontwikkeling Haarlem Oostpoort bezegeld in alliantiepact

  08 februari 2018

  Ontwikkeling Haarlem Oostpoort bezegeld in Alliantiepact Met de ondertekening van het alliantiepact komt de ontwikkeling van Haarlem Oostpoort een stap dichterbij. Dinsdag 5 februari beklonken 25 partijen hun samenwerking om van het gebied rondom station Haarlem Spaarnwoude een geweldige stadsentree te maken.

 • (Nacht)afsluiting Buitenroede/Vredemakersweg (Berkhout/De Goorn)

  08 februari 2018

  Rotonde Als onderdeel van het project N23 Westfrisiaweg werkt Heijmans in opdracht van de provincie Noord-Holland aan de aanleg van de rotonde Vredemakersweg in Berkhout/De Goorn.

 • Airbnb Texel, Zandvoort en Bergen net zo groot als Amsterdam

  07 februari 2018

  Airbnb Texel, Zandvoort en Bergen net zo groot als Amsterdam Verhoudingsgewijs worden op Texel, in Zandvoort en in Bergen vrijwel net zoveel Airbnb-slaapplaatsen aangeboden als in Amsterdam, 3 à 4% van het totale woningaanbod. Zo blijkt uit onderzoek van de provincie Noord-Holland.

 • Lezing Huis van Hilde over bodemvondsten aanleg Noord-Zuidlijn

  07 februari 2018

  Lezing Huis van Hilde over bodemvondsten aanleg Noord-Zuidlijn  HvH Tijdens de aanleg van de Noord-Zuidlijn voor de Amsterdamse metro is bij archeologisch onderzoek in de diepe bouwputten veel nieuwe informatie vrijgekomen over de vroegste geschiedenis van de hoofdstad.

 • Overheden Metropoolregio Amsterdam bundelen investeringen voor hoogwaardig fietsroutenetwerk

  07 februari 2018

  Overheden Metropoolregio Amsterdam bundelen investeringen voor hoogwaardig fietsroutenetwerk Eén samenhangend en hoogwaardig fietsroutenetwerk, waarop fietsers vlot tussen de stedelijke kernen en vanuit het stedelijke gebied de natuur in kunnen fietsen.

 • Ovonde Langereis (N241): de eindsprint is begonnen

  07 februari 2018

  Ovonde Langereis (N241): de eindsprint is begonnen Over ongeveer 4 maanden is de ovonde Langereis (N241) gereed: mooi, veilig en geheel volgens planning. Er vindt eind februari 2018 nog 1 weekendafsluiting plaats: in het laatste weekend van februari worden dag en nacht flinke stappen voorwaarts gemaakt. 2 dagen eerder start de provincie al met het fietspad om het werk zo efficiënt mogelijk uit te voeren en hinder te beperken.

 • Geen gasaansluiting meer in nieuwbouwwoningen MRA

  05 februari 2018

  Innovatief idee? Schrijf dan nu in voor GO!-NH Afbeelding De gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam hebben een grote stap gezet op weg naar een aardgasvrije toekomst.

 • Innovatief idee? Schrijf dan nu in voor GO!-NH

  05 februari 2018

  Innovatief idee? Schrijf dan nu in voor GO!-NH Opsomming De deadline nadert! De provincie Noord-Holland start het GO!-NH programma. Midden- en kleinbedrijven (MKB), bedrijven en startups kunnen zich tot 14 februari 2018 inschrijven.

 • Kap- en snoeiwerkzaamheden Drie Merenweg (N205)

  02 februari 2018

  Kap- en snoeiwerkzaamheden Drie Merenweg (N205) De provincie Noord-Holland gaat op maandag 5 februari verder met het weghalen van beplanting aan de Drie Merenweg tussen de kruising met de N201 en de kruising met de N232 en de A205.

 • Leerlingen Kaj Munk College pitchen ontwerp kruispunt N520

  02 februari 2018

  Leerlingen Kai Munk College pitchen ontwerp kruispunt N520 - opsomming Zo’n 50 leerlingen van het Kaj Munk College uit Hoofddorp gaven vrijdag 2 februari een presentatie bij de provincie Noord-Holland. De leerlingen van het Technasium uit 2 tweedejaars klassen werkten de afgelopen tijd aan een opdracht voor het ontwerp van een kruispunt op de N520. Hierbij moesten zij rekening houden met diverse eisen uit de praktijk.

 • Introductiebijeenkomst GO!-NH accelerator duurzame mobiliteit

  02 februari 2018

  Introductiebijeenkomst GO!-NH accelerator duurzame mobiliteit Op maandag 12 februari 2018 organiseert GO!-NH samen met Provincie Noord-Holland en Innomics een introductiebijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt uitleg gegeven over de verschillende innovatieprogramma’s vanuit Noord-Holland en in het bijzonder de GO!-NH Accelerator duurzame mobiliteit.

 • Schaalniveau presentatiekaartjes Voorkeursalternatief Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek

  02 februari 2018

  Schaalniveau presentatiekaartjes Voorkeursalternatief Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek De projectorganisatie gebruikt kaartmateriaal om de ligging van het voorkeurstracé te verduidelijken. In de rapporten en op de website worden presentatiekaartjes met een grove schaal gebruikt om de ligging van de weg op hoofdlijnen aan te duiden.

 • Expositie NIEUW! toont Noord-Holland in beweging

  02 februari 2018

  Expositie NIEUW! toont Noord-Holland in beweging - treinongeluk Noord-Holland is altijd in beweging, maar hoe breng je dat in kaart? Gedeputeerde Jack van der Hoek opent op 7 februari 2018 bij het Noord-Hollands Archief de tentoonstelling NIEUW!.

 • Informatieavond vervanging Stolperbasculebrug, gemeente Schagen

  02 februari 2018

  Informatievond vervanging Stolperbasculebrug, gemeente Schagen De provincie Noord-Holland onderzoekt op dit moment de verschillende mogelijkheden om de Stolperbasculebrug in de provinciale weg N248 te Stolpen te vervangen. Daarom organiseert de provincie op woensdag 7 februari een inloopavond over de studie Vervanging Stolperbasculebrug,

 • Onderzoek verbetering doorstroming knooppunt A10-N247-s116

  01 februari 2018

  Onderzoek verbetering doorstroming knooppunt A10-N247-s116 De aansluiting van de N247 en de s116 is de drukste aansluiting op de A10 van Amsterdam. De Vervoerregio Amsterdam, gemeente Amsterdam, provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat onderzoeken verschillende maatregelen om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Tot en met 29 maart 2018 kunnen belangstellenden reageren.

 • Hoe bereikbaar en leefbaar is het platteland van Noord-Holland?

  01 februari 2018

  Hoe bereikbaar en leefbaar is het platteland van Noord-Holland? 1 Statenleden vormden zich tijdens de Statendag op 29 januari een beeld hoe bereikbaar en leefbaar het Noord-Hollandse platteland is .

 • Fietsbrug op zijn plek

  01 februari 2018

  Fietsbrug op zijn plek In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 maart wordt de nieuwe fietsbrug in Nigtevecht op pontons gehesen en van bouwlocatie De Punt naar zijn definitieve plek gevaren.

 • Hei- en asfaltwerkzaamheden Oostergouw (Zwaag)

  01 februari 2018

  Hei- en asfaltwerkzaamheden Oostergouw (Zwaag) Bij de aansluiting Oostergouw/N302 (Zwaag) voert Heijmans in opdracht van de provincie Noord-Holland tussen maandag 5 februari en vrijdag 23 maart 2018 diverse werkzaamheden uit. Bij enkele werkzaamheden gelden omleidingen voor het verkeer. Daarnaast kunnen ze voor geluids- en trillingshinder zorgen.