Nieuwe Beeldenroute leidt langs Paviljoen Welgelegen en Haarlemmerhout

Jack van der Hoek, gedeputeerde Duurzaamheid, Bestuur en Cultuur van de provincie Noord-Holland en Jur Botter, wethouder WMO, Welzijn, Volksgezondheid, Cultuur en Vastgoed van de gemeente Haarlem onthullen op donderdag 14 september het kunstwerk ‘Samenwerking’ van Frank Rosen. Het kunstwerk maakt deel uit van een nieuwe Beeldenroute in de serie Haarlems beeld.

Deze nieuwe route, de Provinciehuis-route, leidt langs een aantal beelden in en rond het Provinciehuis Paviljoen Welgelegen en de Haarlemmer Hout. Wie de route loopt gaat van modern naar klassiek en natuurlijk ook langs de Hildebrand-groep. Aan de hand van een digitale of een papieren wandelroute met kunsthistorische informatie worden bezoekers langs de beelden geleid. De route vertelt niet alleen over de beelden die de wandelaars tegenkomen, maar ook over het Paviljoen en haar beelden.

Beeldenroute

De beeldenroute is een samenwerking tussen de gemeente Haarlem, Platform voor Kunsten 37PK en de provincie Noord-Holland. De routes openen de ogen voor kunst in de openbare ruimte. Wie de routes loopt laat zich meevoeren langs schilders en schrijvers, bavianen en paarden, verzetsstrijders en ridders. De beeldenroute is vanaf 14 september op papier onder meer beschikbaar bij de VVV Haarlem en het Provinciehuis en hier digitaal.

Nieuwe Beeldenroute leidt langs Paviljoen Welgelegen en Haarlemmerhout

Over het beeld Samenwerking (Frank Rosen, 1990)

Het beeld is een ruimtelijk object van Belgisch hardsteen. Een gebogen (‘vierkantige strook’) vorm, waarbij 2 vlakken glad zijn afgewerkt en 2 met de structuur van het sedimentgesteente zijn uitgevoerd. De S-vorm van het beeld symboliseert de samenwerking van de drie diensten van het provinciaal bestuur die in Gebouw Noord-Holland gehuisvest werden in 1989.