Veel belangstelling voor kijkmiddag Fietsbrug Nigtevecht

De werkplaats bij de nieuwe fietsbrug Nigtevecht was vrijdag 20 oktober open voor publiek. Ongeveer 180 mensen trotseerden de regen voor deze speciale kijkmiddag bij De Punt in Nigtevecht. Daar heeft Ballast Nedam de stalen constructie van de fietsbrug gebouwd.

De kijkmiddag trok veel belangstelling van kinderen. Ze konden tekeningen bekijken van de fietsbrug en de inrichting van de natuurverbinding. Aan de bouwhekken hingen verschillende geplastificeerde 'Wist je dat …'-posters en kinderen mochten in een stilstaande shovel zitten. Verder konden bezoekers de brug en de omgeving van De Punt vanuit een hoogwerker bekijken. Maximaal 5 passagiers per keer werden met veiligheidslijnen verbonden met de hoogwerker. Voor alle aanwezigen was er na afloop een patatje en andere warme snacks.

De kijkmiddag trok ook de aandacht van regionale media. Zo werd omgevingsmanager Ruud van Gorkom geïnterviewd door Radio M Utrecht en RTV Utrecht. Deze reportages zijn terug te kijken en te luisteren op de website van RTV Utrecht.

Het is de bedoeling dat de brug in maart 2018 op zijn plaats wordt gevaren. De officiële opening is in de zomer van 2018.

Kijkmiddag fietsbrug Nigtevecht

Uitgelicht