Renovatie Scheidersbrug en Braakbrug in Hollands Kroon

De provincie Noord-Holland heeft de renovatie van de Scheidersbrug in Winkel, gemeente Hollands Kroon afgerond.

Zijaanzicht van de gerenoveerde Scheidersbrug in Hollands Kroon

De brug is vanaf dinsdag 3 oktober om 16.00 uur weer open voor het verkeer. Op 4 oktober starten de werkzaamheden aan de Braakbrug in Lutjewinkel, gemeente Hollands Kroon.
De werkzaamheden worden uitgevoerd door WaakSaam en duren tot 22 januari 2018. Het wegverkeer en de scheepvaart ter hoogte van de Braakbrug zijn gestremd.

Afsluiting Braakbrug in de Westfriesedijk

Het middelste deel van de brug wordt geheel vernieuwd. Tijdens de werkzaamheden van 4 oktober 2017 tot en met 22 januari 2018 is de Braakbrug in de Westfriesedijk daarom gesloten voor het wegverkeer. Doorgaand verkeer rijdt via de Groetweg en de Alkmaarseweg.

Omleidingsroute

Doorgaand verkeer van of naar de N248 rijdt via de Groetweg en de Alkmaarseweg. Bestemmingsverkeer naar Kolhorn en Lutjewinkel rijdt via De Strook en Groetpolderweg, naar de Westfriesedijk, Hartweg en Bosstraat.
Kijk op de website van WaakSaam voor de omleidingsroute.

Scheepvaartstremming

Voor de scheepvaart geldt een stremming van het Kanaal Omval Kolhorn van 16 oktober 2017 tot en met 12 januari 2018 ter plaatse van de Braaksluis. Doordat het bewegingswerk van de sluisdeuren aan de Braakbrug hangt kan de sluis niet bediend worden totdat de brug gereed is.

Vaarroute

De scheepvaart maakt gebruik van het Noord-Hollandsch Kanaal en kanaal Stolpen-Schagen, of vanuit het noorden via het Balgzandkanaal en Waardkanaal.
Kijk op de website van WaakSaam voor de omvaarroute voor recreatievaart.

Renovatie van zes bruggen in gemeente Hollands Kroon

De provincie Noord-Holland renoveert in totaal zes bruggen over het Kanaal Omval: de Westerbrug, Mientbrug, Bomerbrug, Scheidersbrug, Leierbrug en Braakbrug. De Westerbrug en Mientbrug zijn in juni opgeleverd. Nu de Scheidersbrug is opgeleverd, begint het werk aan de Braakbrug. Aan de Leierbrug wordt begin november gestart, als de Bomerbrug gereed is.

De bruggen zijn gebouwd in 1936 en 1939 en daardoor niet berekend op de hoeveelheid verkeer dat er gebruik van maakt. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. Twee bruggen per keer zodat de omgeving bereikbaar blijft. De werkzaamheden zijn in februari 2017 gestart en duren een jaar.

WaakSaam

WaakSaam beheert en onderhoudt in opdracht van de provincie Noord-Holland tot juni 2025 vaarwegen, wegen, kunstwerken, groen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland.
Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 - 0200 600 (gratis) of mail naar servicepunt@noord-holland.nl of kijk op www.waaksaam.com/nieuws.