Lezing 'Wat van ver komt' in Huis van Hilde

In Noord-Holland hebben de Romeinen rond het begin van de jaartelling jarenlang gebivakkeerd in havenforten, handel gedreven met de lokale bevolking en stevig gevochten tegen de West Friezen.

Dat is zeker dankzij de vondsten van houten voorwerpen uit die tijd. In de natte bodem is het materiaal goed bewaard gebleven en kunnen wetenschappers de herkomst en het gebruik tot op de dag van vandaag nauwkeurig herleiden.

Hoe dat in zijn werk gaat, vertelt archeologe Silke Lange op donderdagavond 2 november tijdens de lezing ‘Wat van ver komt….’ in Huis van Hilde in Castricum.

Silke Lange

Silke Lange staat internationaal hoog aangeschreven en deed veel onderzoek. Ze is adviseur op het gebied van archeologische monumentenzorg.

Onder de titel ‘Hilde kan me nog meer vertellen’ wordt door de Stichting Oer-IJ en Huis van Hilde een serie van 8 lezingen georganiseerd. Voor de bijeenkomsten bestaat veel belangstelling. De populariteit heeft te maken met de groeiende belangstelling voor regionale geschiedenis, maar houdt zeker ook verband met de kwaliteit van de sprekers. De organisatoren zorgen steeds voor bijeenkomsten met een verhaal van deskundigen die een autoriteit zijn in hun vakgebied.

De lezing van Silke Lange wordt gehouden in Huis van Hilde op donderdag 2 november 2017 van 20.00 tot 22.00 uur. De kosten bedragen € 10,-, inclusief koffie (vrienden van het Oer-IJ krijgen 10% korting).

Kaarten voor de lezing zijn te koop via www.oer-ij.eu. Hier staat alle informatie over het programma. Met vragen kan ook gebeld worden met Huis van Hilde, telefoon 023-5143247.

Adres Huis van Hilde: Westerplein 6, 1901 NA Castricum

Meer informatie over de serie ‘Hilde kan me nog meer vertellen…’ staat op huisvanhilde.nl of oerij.eu.