INTERTWINED: nieuwe expositie in provinciehuis

De nieuwe Dreefexpositie INTERTWINED – 10 JAAR HAARLEMS SIERAAD COLLECTIEF is van 4 november 2017 tot en met 12 januari 2018 te zien in het provinciehuis in Haarlem. De expositie maakt deel uit van de 32ste editie van de Haarlemse Kunstlijn.

6 leden van het Haarlems Sieraad Collectief (HSC) ontwierpen voor de expositie een uniek sieraad. Elk sieraad heeft een Haarlems of Noord-Hollands tintje. Het provinciehuis: Paviljoen Welgelegen in Haarlem, en Noord-Holland waren inspiratiebron voor de kunstenaars.

InterTwined

De titel ‘InterTwined’ (ineengevlochten, verstrengeld), staat oorspronkelijk voor textiele bewerkingen, maar heeft in dit specifieke geval betrekking op de samenwerking die het collectief is aangegaan met voor hen inspirerende gastkunstenaars.

Naast sieraden van het HSC zijn er werken te zien van videokunstenaar Kirsten Geisler (keuze Sylvia Blickman), glaskunstenaar Bibi Smit (keuze Brigit Daamen), schilder en beeldhouwer R.W. van de Wint (1942 – 2006, keuze Hilde Foks), pinholefotograaf Bethany de Forest (keuze Jennifer Hoes), beeldhouwer en keramist Anita Manshanden (keuze Floor Max) en glaskunstenaar Josja Caecilia Schepman (keuze Annemiek Steenhuis).

Tijdens het kunstlijnweekend is de expositie op 4 november te zien van 11.00 – 17.00 uur in Paviljoen Welgelegen, Dreef 3 te Haarlem. Op 5 november is het provinciehuis open van 12.00 tot 17.00 uur. Hierna is de expositie op werkdagen te bezichtigen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Haarlems Sieraad Collectief

Het Haarlems Sieraad Collectief is in 2007 opgericht en bestaat uit 7 sieraadvormgevers. Hun individuele werk is wereldwijd bekend en opgenomen in tal van museumcollecties. Meer informatie is te vinden op de website van het collectief.

Dreefexposities

In de reeks ‘Dreef Exposities’ wordt onder meer aandacht besteed aan het werk van Noord-Hollandse kunstenaars, de Provinciale Atlas van Noord-Holland en werk uit de Kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de dit jaar gestarte serie ‘Provincie op bezoek’.