Oktober 2017

 • Tussenvonnis over geschil Wilhelminasluis

  31 oktober 2017

  Tussenvonnis over geschil Wilhelminasluis Zowel de provincie Noord-Holland als bouwbedrijf Heijmans konden de oorzaak van het probleem met het sluisontwerp niet voorzien. Dat oordeelt de Raad van Arbitrage voor de Bouw in een tussenvonnis in het geschil over het project Wilhelminasluis in Zaandam. Het tussenvonnis biedt uitgangspunten om het project samen af te ronden.

 • Eerste paal bedrijven HoogTij

  31 oktober 2017

  Eerste paal bedrijven HoogTij Containerterminal Vrede-Steinweg BV (CTVrede) en internationaal transportbedrijf Gam BAKKER gaan zich vestigen op haventerrein HoogTij. Het Havenbedrijf Amsterdam heeft op HoogTij basisvoorzieningen aangelegd, waardoor bedrijven zich er direct kunnen vestigen.

 • Succesvolle Week van de Industriecultuur krijgt vervolg in 2018

  31 oktober 2017

  Succesvolle Week van de Industriecultuur krijgt vervolg in 2018 De organisatie van de Week van de Industriecultuur kijkt terug op een succesvolle week. Daarom hebben zij besloten om ook in het najaar van 2018 de industriecultuur langs het Noordzeekanaal in de schijnwerpers te zetten met onder andere bedrijfsbezoeken, muziek- en theatervoorstellingen.

 • PS bezoeken kust tussen Camperduin en Callantsoog

  30 oktober 2017

  PS bezoeken kust tussen Camperduin en Callantsoog Opsomming In het gebied rondom de kust tussen Camperduin, Petten en Callantsoog werkt de provincie Noord-Holland samen met gemeenten, natuurorganisaties en ondernemers aan een groot aantal projecten zoals fiets- en wandelroutes, uitkijkpunten, strandopgangen en nieuwe natuur.

 • Waterbestendig Westpoort: regio minder kwetsbaar voor gevolgen overstromingen

  26 oktober 2017

  Waterbestendig Westpoort: regio minder kwetsbaar voor gevolgen overstromingen Bewustwording, het beperken van de omvang van een ramp en het robuust inrichten van een gebied. Dat zijn de belangrijkste onderdelen om er voor te zorgen dat Westpoort met al haar vitale en kwetsbare functies het beste kan worden beschermd tegen de gevolgen van een overstroming.

 • Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

  26 oktober 2017

  Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel De provincie Noord-Holland voert van 2 tot en met 4 november 2017 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct onder de Amstel (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en de Waterwolftunnel onder de Ringvaart (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer). Het verkeer op de N201 wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.

 • Noord-Hollandse natuurvrijwilligers goed gemutst aan de slag

  26 oktober 2017

  Noord-Hollandse natuurvrijwilligers goed gemutst aan de slag Noord-Hollandse natuurvrijwilligers doen hun werk met plezier, zijn erg gemotiveerd en geven hun werk gemiddeld een 7,6. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit onderzoek naar de tevredenheid onder 1000 natuurvrijwilligers.

 • Provincie Noord-Holland en Bouwend Nederland pakken samen knelpunten woningbouw aan

  26 oktober 2017

  Provincie Noord-Holland en Bouwend Nederland pakken samen knelpunten woningbouw aan In de provincie Noord-Holland zijn realistische mogelijkheden om aan de woningvraag tot 2025 te voldoen. In principe zijn er voldoende bouwlocaties. Om de woningen daadwerkelijk te kunnen bouwen, moet bij een deel van de plannen eerst nog een aantal knelpunten worden opgelost.

 • Laatste werkzaamheden aan fietsstraat (N241) tussen Schagen en Verlaat

  26 oktober 2017

  Laatste werkzaamheden aan fietsstraat (N241) tussen Schagen en Verlaat De provincie Noord-Holland voert de laatste werkzaamheden uit aan de fietsstraat, parallel aan de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat. Van 30 oktober tot en met 17 november 2017 wordt de fietsstraat onder andere voorzien van een nieuwe, laatste laag asfalt.

 • HOV in ’t Gooi mag van de Raad van State verder in Hilversum

  25 oktober 2017

  HOV in ’t Gooi mag van de Raad van State verder in Hilversum De provincie Noord-Holland mag de busverbinding tussen Laren en Hilversum (HOV in het Gooi) aanleggen volgens plan. De Raad van State heeft de beroepen tegen het provinciaal inpassingsplan voor dit deel in een geval niet-ontvankelijk en voor het overige ongegrond verklaard.

 • Lezing 'Wat van ver komt' in Huis van Hilde

  25 oktober 2017

  Lezing 'Wat van ver komt' in Huis van Hilde In Noord-Holland hebben de Romeinen rond het begin van de jaartelling jarenlang gebivakkeerd in havenforten, handel gedreven met de lokale bevolking en stevig gevochten tegen de West Friezen.

 • Help met wilde dieren spotten op Wildspotter.nl

  25 oktober 2017

  Help met wilde dieren spotten op Wildspotter.nl Reeën, vossen en bunzings maken nu al gebruik van het nieuwe ecoduct bij Bloemendaal. Met wildspotter.nl onderzoekt de provincie Noord-Holland welke en hoeveel dieren gebruik maken van zulke natuurbruggen. En jij kan daar bij helpen! Meld je aan via Wildspotter.nl.

 • Nieuwe tentoonstelling Van Viking tot Graaf van Holland in Huis van Hilde

  24 oktober 2017

  Nieuwe tentoonstelling Van Viking tot Graaf van Holland De tentoonstelling ‘Van Viking tot Graaf van Holland’, die vanaf 22 oktober in Huis van Hilde te zien is, belicht Holland in de vroege Middeleeuwen en de aanwezigheid van Vikingen in ons kustgebied.

 • Nachtelijke spoedreparaties N242 Heerhugowaard op 26/27 oktober

  24 oktober 2017

  Nachtelijke spoedreparaties N242 Heerhugowaard op 26/27 oktober De provincie Noord-Holland verricht in de nacht van donderdag 26 oktober tot en met vrijdag 27 oktober 2017 herstelwerkzaamheden op de Provincialeweg (N242) tussen de Smuigelweg en het spoorviaduct in Heerhugowaard.

 • Veel belangstelling voor kijkmiddag Fietsbrug Nigtevecht

  24 oktober 2017

  Veel belangstelling voor kijkmiddag Fietsbrug Nigtevecht De werkplaats bij de nieuwe fietsbrug Nigtevecht was vrijdag 20 oktober open voor publiek. Ongeveer 180 mensen trotseerden de regen voor deze speciale kijkmiddag bij De Punt in Nigtevecht. Daar heeft Ballast Nedam de stalen constructie van de fietsbrug gebouwd.

 • INTERTWINED: nieuwe expositie in provinciehuis

  24 oktober 2017

  INTERTWINED: nieuwe expositie in provinciehuis De nieuwe Dreefexpositie INTERTWINED – 10 JAAR HAARLEMS SIERAAD COLLECTIEF is van 4 november 2017 tot en met 12 januari 2018 te zien in het provinciehuis in Haarlem. De expositie maakt deel uit van de 32ste editie van de Haarlemse Kunstlijn.

 • Noord-Hollandse en Amerikaanse basisscholen strijden om beste zelfrijdende auto

  23 oktober 2017

  Noord-Hollandse en Amerikaanse basisscholen strijden om beste zelfrijdende auto Opsomming Basisscholen in de provincie Noord-Holland kunnen in het schooljaar 2017-2018 deelnemen aan een internationale challenge waarbij ze hun eigen zelfrijdende auto van de toekomst bouwen.

 • Herstelwerkzaamheden toe- en afritten Ring Alkmaar: 18 tot en met 21 oktober

  17 oktober 2017

  Herstelwerkzaamheden toe- en afritten Ring Alkmaar: 18 tot en met 21 oktober De provincie Noord-Holland verricht van woensdag 18 oktober tot en met zaterdag 21 oktober 2017 herstelwerkzaamheden aan de toe- en afritten van de Ring Alkmaar. Dit gebeurt ’s avonds en ’s nachts tussen 20.00 uur en 05.00 uur.

 • Terugkoppeling Stuurgroep Duinpolderweg 12 oktober 2017

  13 oktober 2017

  Terugkoppeling Stuurgroep Duinpolderweg 12 oktober 2017 De stuurgroep Duinpolderweg koppelt via de projectwebsite terug wat er is besproken over stukken die naar Gedeputeerde Staten gaan. De stukken worden openbaar op het moment dat deze naar de Provinciale Statencommissies worden verzonden.

 • Provinciale Staten bezoeken Europese Week van regio’s en steden

  13 oktober 2017

  Provinciale Staten bezoeken Europese Week van regio’s en steden Tijdens de Open Days van het Comité van de Regio's bezochten de Statenleden van het Coördinatie Overleg Europa (COE) Brussel om met eigen ogen te zien op wat voor manieren er wordt samengewerkt. Onder meer door deel te nemen aan de workshops en door met invloedrijke Brusselaars te spreken.

 • Klein deel Kanaaldijk West in Abcoude dicht voor auto’s

  12 oktober 2017

  panorama_kanaaldijk_v06_web2 Van maandag 23 oktober 7.00 uur tot en met vrijdag 17 november 17.00 uur is een deel van Kanaaldijk West in Abcoude afgesloten voor autoverkeer. De afsluiting is nodig voor de bouw van de fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal.

 • Gein Noord (Driemond) donderdagochtend 12 oktober afgesloten

  11 oktober 2017

  Gein Noord (Driemond) donderdagochtend 12 oktober afgesloten Vanwege werkzaamheden aan de ondergrondse kabels en leidingen is de aansluiting tussen Gein Zuid (huisnummer 60) en de Provincialeweg (N236) op 12 oktober van 09.00 tot 11.00 uur afgesloten voor al het verkeer.

 • Windparken Amsterdam: Definitieve vergunningen voor Havenwind en Nieuwe Hemweg

  04 oktober 2017

  Windparken Amsterdam: Definitieve vergunningen voor Havenwind en Nieuwe Hemweg 2 De provincie Noord-Holland heeft besloten de definitieve vergunningen te verlenen voor de windparken Havenwind en Nieuwe Hemweg in Amsterdam.