Aanleg Uithoornlijn kan van start

Nadat eerder de gemeenteraad van Uithoorn en Amstelveen een positief advies gaven, is ook de Regioraad akkoord met het uitvoeringsbesluit van de Uithoornlijn.

Dit betekent dat de aanbesteding van de aanleg van de Uithoornlijn van start kan. Met de aanleg van de Uithoornlijn wordt de vernieuwde Amstelveenlijn doorgetrokken naar het dorpscentrum van Uithoorn. De lijn gaat over het tracé van de oude Spoordijk. Het is de bedoeling dat er tramhaltes komen bij Aan de Zoom, het busstation Uithoorn en Dorpscentrum.

Planuitwerking

In de planuitwerkingsfase is in overleg met omwonenden het ontwerp verder gedetailleerd. Zo konden bewoners kiezen uit diverse materialen en hoogtes voor de geluid- en zichtschermen. Verder is de aanbesteding van de realisatie van de Uithoornlijn voorbereid en zijn de kruisingen opnieuw getoetst op veiligheid.

De Uithoornlijn wordt mogelijk gemaakt door de Vervoerregio, gemeente Uithoorn en de provincie Noord-Holland. Meer informatie over de Uithoornlijn staat op de website van Vervoerregio Amsterdam.
 

Uitgelicht