In het land van Maas en IJ: nieuwe expositie in provinciehuis

Met de Dreefexpositie ‘In het land van Maas en IJ’ start een nieuwe serie tentoonstellingen in provinciehuis Paviljoen Welgelegen. De serie heeft als thema ‘Provincie op bezoek’ en dit jaar is gekozen voor de provincie Limburg.

De tentoonstelling ‘In het land van Maas en IJ’ belicht actuele kunst uit Limburg van kunstenaars als Esther Janssen, Sidi El Karchi, Keetje Mans, Maries van Osch en Bas de Wit. Daarnaast zoomt de expositie in op werken van de zogenoemde Amsterdamse Limburgers uit de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Dit onderdeel van de tentoonstelling is compleet gemaakt door een genereus bruikleen van Museum van Bommel van Dam uit Venlo.

Schilderij Keetje Mans
Keetje Mans, 'The Brim Lair'. Olieverf op doek.

De tentoonstelling is van 8 september tot en met 22 oktober te bezichtigen op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur in Paviljoen Welgelegen, Dreef 3 te Haarlem.

Dreefexposities

In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan het werk van Noord-Hollandse kunstenaars, de Provinciale Atlas van Noord-Holland en werk uit de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de nieuwe serie ‘Provincie op bezoek’.

Paviljoen Welgelegen

Aan het einde van de 18de eeuw laat de Amsterdamse bankier Henry Hope aan de rand van de Haarlemmerhout het buitenverblijf ‘Welgelegen’ bouwen. Het imposante gebouw is tevens bedoeld om zijn omvangrijke kunstverzameling in onder te brengen. Sinds 1930 fungeren de grote museumvertrekken op de bel-etage als vergaderzalen voor het provinciaal bestuur van Noord-Holland. Op de begane grond (onder de Statenzaal) is een tentoonstellingsruimte waar onafgebroken exposities zijn te zien.