April 2017

 • Ernstige hinder Ring Alkmaar tussen Heerhugowaard en Alkmaar (N242) 1-12 mei

  28 april 2017

  Ernstige hinder Ring Alkmaar tussen Heerhugowaard en Alkmaar (N242) 1-12 mei opsomming De provincie Noord-Holland verricht van 1 tot en met 12 mei 2017 asfaltwerkzaamheden op de westelijke rijbaan van Heerhugowaard richting Alkmaar (N242). De afsluitingen en omleidingen kunnen voor ernstige hinder in beide richtingen zorgen, zoals filevorming of vertraging.

 • Nieuwe burgemeester in Beverwijk

  26 april 2017

  Nieuwe burgemeester in Beverwijk De heer drs. M.E. Smit (Martijn) is benoemd tot burgemeester van Beverwijk. De benoeming gaat in op 18 mei 2017.

 • Opening tentoonstelling cartoons ‘Vrijmoedig’ in provinciegebouw Haarlem

  26 april 2017

  Opening tentoonstelling cartoons ‘Vrijmoedig’ in provinciegebouw Haarlem Op woensdag 3 mei opent commissaris van de Koning Johan Remkes de expositie cartoons ‘Vrijmoedig’ in het provinciegebouw aan het Houtplein 33 in Haarlem. De Haarlemse cartoonist TRIK zal een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte cartoon presenteren.

 • Jaagweg bij Ilpendam (N235) tijdelijk afgesloten geweest vanwege gaslek

  26 april 2017

  Jaagweg bij Ilpendam (N235) tijdelijk afgesloten geweest vanwege gaslek Dinsdagmiddag 25 april is tijdens het vernieuwen van de damwanden van het Noordhollandsch Kanaal een hogedruk gasleiding beschadigd. De Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland besloot de Jaagweg tussen Purmerend en de N247 in beide richtingen enkele uren af te sluiten voor al het verkeer. Inmiddels is het gaslek gedicht en de weg weer geopend. Circa 40 woningen in Landsmeer hebben een noodvoorziening van netbeheerder Liander ontvangen tot een nieuwe gasleiding is aangelegd.

 • Economische groei sterkst in Noord-Holland

  26 april 2017

  Economische groei sterkst in Noord-Holland De economie in Noord-Holland groeide in 2016 met 2,8% het hardst van alle provincies. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Noord-Holland wordt gevolgd door Overijssel en Noord-Brabant. De trend van economische groei was in 2016 in vrijwel alle regio’s zichtbaar.

 • Afsluiting Kanaaldijk West uitgesteld

  26 april 2017

  Afsluiting Kanaaldijk West uitgesteld De aangekondigde afsluiting van de Kanaaldijk West van 2 tot en met 9 mei gaat niet door. Door een wijziging in de planning van de werkzaamheden, wordt de afsluiting uitgesteld.

 • Afsluiting kruising Wogmergouw/Keern (Zwaag)

  26 april 2017

  Afsluiting kruising Wogmergouw/Keern (Zwaag) Bouwbedrijf Heijmans werkt in opdracht van de provincie Noord-Holland aan de aanleg van een rotonde op de kruising Wogmergouw/Keern in Zwaag. Wegens diverse werkzaamheden wordt de kruising in de avond en nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 mei 2017 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Na de werkzaamheden is de Wogmergouw (tijdelijk) weer tweerichtingsverkeer en wordt de bussluis op het Keern weer in werking gesteld.

 • Nieuwe straatnaam voor fietsstraat en parallelweg

  25 april 2017

  Nieuwe straatnaam voor fietsstraat en parallelweg Priggeweg en Vennikerweg zijn de winnende straatnamen voor de nieuwe parallelweg en fietsstraat langs de N241.

 • Verkeersveiligheid Markerwaardweg (N240) vereist snel kappen van bomen

  25 april 2017

  Verkeersveiligheid Markerwaardweg (N240) vereist snel kappen van bomen De provincie Noord-Holland is genoodzaakt een groot deel van de bomen aan weerszijden van de Markerwaardweg tussen de N23 en Zwaagdijk-Oost (N239) weg te halen.

 • Nationale Viering Bevrijding begint in Noord-Holland

  25 april 2017

  Nationale Viering Bevrijding begint in Noord-Holland logo De Nationale Viering Bevrijding begint dit jaar in de provincie Noord-Holland. In de ochtend van vrijdag 5 mei staan verhalen over vrijheid centraal. Inwoners van Noord-Holland geven in de tuin van het provinciehuis in Haarlem, in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte, hun persoonlijke verhaal over vrijheid door.

 • Spreek je uit over jouw Noord-Holland

  25 april 2017

  Spreek je uit over jouw Noord-Holland Je mening geven zonder bang te zijn. Dat is helaas niet in alle landen vanzelfsprekend. Gelukkig kan dit in Nederland wel. Een voorrecht waar we met zijn allen 5 mei bij stil staan. Spreek je ook uit, over wat jij onmisbaar vindt aan Noord-Holland.

 • Betere benutting treinstations tussen stad en landschap

  21 april 2017

  Betere benutting treinstations tussen stad en landschap In opdracht van de provincie Noord-Holland en gemeente Haarlem werkten ontwerpbureau DS Landschapsarchitecten en marketingbureau psCity de afgelopen maanden aan de pilot Buitenpoorten. In deze pilot wordt bekeken hoe treinstations, die op de grens tussen stad en landschap liggen, beter kunnen worden benut voor recreatie en toerisme.

 • Installatie Statenlid Fabian Zoon van de Partij voor de Dieren

  Installatie Statenlid Fabian Zoon van de Partij voor de Dieren Fabian Zoon van de Partij voor de Dieren is tijdens de vergadering van Provinciale Staten (10 april) als Statenlid geïnstalleerd en beëdigd. Hij neemt de plaats in van Lammert van Raan die is verkozen tot lid van de Tweede Kamer. Zoon was tot voor kort duo-commissielid.

 • Ring Alkmaar: werkzaamheden Laan van Tata (N245) uitgesteld

  21 april 2017

  Ring Alkmaar: werkzaamheden Laan van Tata (N245) uitgesteld De werkzaamheden van 20 tot en met 28 april 2017 bij de kruising Laan van Tata (N245) worden uitgesteld vanwege de verwachte weersomstandigheden. Deze omstandigheden vormen een mogelijke belemmering voor een goed eindresultaat.

 • Besluit Inpassingsplan brug Ouderkerk door naar Provinciale Staten

  20 april 2017

  Besluit Inpassingsplan brug Ouderkerk door naar Provinciale Staten Gedeputeerde Staten leggen het provinciaal inpassingsplan (PIP), inclusief de Nota van beantwoording voor aan Provinciale Staten. Hiermee wordt vervanging van de vernieuwing brug Ouderkerk planologisch mogelijk gemaakt.

 • Informatiebijeenkomst over fietsbrug en de natuurverbinding Nigtevecht

  19 april 2017

  Informatiebijeenkomst over fietsbrug en de natuurverbinding Nigtevecht De werkzaamheden voor de fietsbrug en de natuurverbinding Nigtevecht komen inmiddels aardig op stoom. Wilt u weten hoe de werkzaamheden vanaf nu verder verlopen en wat de planning er van is? Kom dan op woensdagavond 10 mei naar de informatiebijeenkomst van Ballast Nedam.

 • Circulaire economie vergt lef en overtuiging

  Circulaire economie vergt lef en overtuiging2 Braakliggend land inzaaien met vlas dat vervolgens gebruikt wordt voor verf. Van bouwafval nieuwe bakstenen maken. Of van de niet gebruikte harten van de ‘ananas in blik’ poeder maken dat weer gebruikt wordt door de voedselindustrie. Het zijn 3 voorbeelden van circulaire economie: afvalstoffen omzetten in bruikbare grondstoffen en producten. Ondernemers presenteerden deze voorbeelden onder leiding van oud-minister Jacqueline Cramer tijdens het Europees Forum, een jaarlijkse bijeenkomst voor Statenleden uit de Randstad.

 • De Kop Werkt! … in Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen

  12 april 2017

  De Kop Werkt! … in Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen Een nieuwe strandopgang bij Huisduinen, een natuurpark bij Oudesluis en het opstellen van een bereikbaarheidsplan. Dit zijn slechts enkele van de tientallen projecten die dit jaar worden opgepakt onder de noemer van De Kop Werkt!

 • Eerste herstelbesluit Netuitbreiding vanaf 20 april ter inzage

  12 april 2017

  Eerste herstelbesluit Netuitbreiding vanaf 20 april ter inzage Provinciale Staten van Noord-Holland hebben besloten in te stemmen met het eerste herstelbesluit van het (PIP) Netuitbreiding Kop van Noord Holland. Hiermee wordt het vernietigde planonderdeel ter plaatse van de verbinding Middenmeer-Westwoud hersteld. De realisatie van de verbinding is voorzien in het tweede kwartaal van 2018 en is ook nodig voor aansluiting van het geplande Windpark Wieringermeer. Het herstelbesluit ligt vanaf 20 april ter inzage.

 • Informatiebijeenkomst over afsluiting N236 deze zomer

  12 april 2017

  Informatiebijeenkomst over afsluiting N236 deze zomer Omdat de Geinbrug ter hoogte van Driemond in zeer slechte staat is wordt hij deze zomer vervangen. Om dit te kunnen doen wordt de Provincialeweg (N236) tussen de kruising bij Driemond en de Loosdrechtdreef (Amsterdam Zuidoost) in juni, juli en augustus afgesloten. Op woensdag 19 april licht de provincie de werkzaamheden en omleidingen op een eerste informatiebijeenkomst in Driemond toe.

 • 4 miljoen voor duurzame innovaties Noord-Hollands midden- en kleinbedrijf

  11 april 2017

  Vier miljoen voor duurzame innovaties Noord-Hollands midden- en kleinbedrijf (gedeelte) Om duurzame innovaties te stimuleren, komt 4 miljoen euro beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers op het gebied van energie en chemie, agri en food, tuinbouw, water en logistiek.

 • 220.000 extra woningen nodig in Noord-Holland

  11 april 2017

  220.000 extra woningen nodig in Noord-Holland Steden hebben een grote aantrekkingskracht. De verwachting is dat ruim 65% van de wereldbevolking in 2050 in steden woont. Ook in Noord-Holland zien we die trend.